17.9 C
London
Saturday, June 25, 2022
17.9 C
London
Saturday, June 25, 2022

Marea Britanie a devenit a patra cea mai favorabilă destinaţie de investiţii din lume

Post-Brexit, Marea Britanie a depăşit India, devenind a patra cea mai favorabilă destinaţie de investiţii din lume, conform unui studiu realizat în rândul directorilor a peste 5.000 de companii, a anunţat vineri preşedintele PricewaterhouseCoopers, Bob Moritz, transmite Reuters.

Regatul Unit a părăsit oficial UE la sfârşitul lunii ianuarie 2020, scrie agerpres.ro.

- Advertisement -

Topul primelor trei destinaţii de investiţii din lume – Statele Unite, China şi Germania – a rămas nemodificat faţă de studiul din anul precedent realizat de PwC, în timp ce Marea Britanie şi India au schimbat poziţiile.

Atracţiile Regatului Unit s-au modificat “după ce a devenit o locaţie şi o ţară separată“, a afirmat Moritz la Reuters Global Markets Forum, observând că firmele din SUA şi Germania par a fi în special favorabile investiţiilor în Marea Britanie.

Oficiul federal de statistică (Destatis) a informat săptămâna aceasta că exporturile Germaniei către Marea Britanie au scăzut cu 29% în ianuarie.

Moritz a explicat că studiul, derulat în perioada ianuarie – februarie, arată că optimistul în rândul directorilor este la un nivel record, pe fondul atenuării crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), iar 76% dintre ei se aşteaptă la avansul economiei globale să se îmbunătăţească în 2021.

Totuşi, acest optimism este fragil, inflaţia fiind percepută ca un risc pe termen mediu, a apreciat Moritz.

Acesta a observat că statul chinez este în urma SUA ca destinaţie favorabilă de investiţii deoarece firmele sunt îngrijorate de războiul comerciale dintre cele două ţări, de accesul la piaţă şi de practicile incorecte din China.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: