15 C
London
Wednesday, June 29, 2022
15 C
London
Wednesday, June 29, 2022

Marea Britanie a deschis un imens spital de campanie la Londra

Un imens spital de campanie a fost deschis vineri într-un centru de conferinţe din Londra

Un imens spital de campanie a fost deschis vineri într-un centru de conferinţe din Londra, după ce a fost amenajat în mai puţin de zece zile pentru a face faţă afluxului în creştere de bolnavi de COVID-19, potrivit France Presse.

Construit prin concursul armatei, spitalul din Nightingale, cu o capacitate iniţială de 500 de paturi, ar putea ajunge la 4.000 de paturi, adică echivalentul a zece spitale clasice.

- Advertisement -

Inaugurat de prinţul Charles prin videoconferinţă şi de ministrul sănătăţii, Matt Hancock, la faţa locului, acesta este primul dintr-o serie de spitale provizorii prevăzute în Regatul Unit, unde COVID-19 a făcut 3605 de morţi.

Ieşit în această săptămână din carantină, după ce fusese el însuşi contaminat, fiul reginei Elisabeta a II-a a calificat acest spital de campanie, de la reşedinţa sa din Scoţia, drept “o lumină strălucitoare în aceste vremuri sumbre”.

Este fără îndoială o realizare pe toate planurile, de la rapiditatea construirii sale în doar nouă zile până la talentul celor care l-au creat“, a afirmat moştenitorul coroanei.

Cu un personal prevăzut de 16.000 de cadre medicale, acest spital uriaş, fără echivalent pe teritoriul britanic, încearcă să răspundă accelerării pandemiei, care a contaminat oficial 38,168 persoane, făcând 3,605 de morţi în Regatul Unit.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: