-0.3 C
London
Monday, November 29, 2021
-0.3 C
London
Monday, November 29, 2021

Marea britanie a depăși pragul de 46.000 de decese (video)

Peste 46.000 de persoane au murit în Regatul Unit până la jumătatea lunii mai având drept cauză suspectată sau confirmată a decesului noul coronavirus, ceea ce reprezintă mult mai mult decât bilanţul autorităţilor sanitare, a indicat marţi Biroul naţional de statistică (ONS), citat de AFP potrivit Agerpres.

Potrivit ONS, 42.173 de decese implicând COVID-19 s-au produs în Anglia şi în Ţara Galilor până la 15 mai.

- Advertisement -

În Scoţia, 3.546 de decese legate de pandemie au fost înregistrate până la 17 mai, indică ultimele cifre oficiale, iar în Irlanda de Nord 664 de morţi din cauza acestei epidemii au fost înregistraţi până la 20 mai.

Aceste cifre ridică la peste 46.000 numărul morţilor în Regatul Unit.

Publicate săptămânal, ele diferă de bilanţurile zilnice ale guvernului care se concentrează asupra deceselor persoanelor testate pozitiv cu COVID-19.

Ultimul bilanţ al guvernului, luni, evoca aproape 37.000 de victime ale pandemiei.

De la începutul pandemiei, numărul deceselor suplimentare în raport cu media anilor precedenţi în Regatul Unit a atins aproape 60.000.

Decesele legate de maladie s-au diminuat totuşi, cu 3.810 de morţi legate de noul coronavirus înregistrate în Anglia şi în Ţara Galilor până în 15 mai, adică cel mai mic bilanţ săptămânal în ultimele şase săptămâni.

Pentru a lupta împotriva propagării pandemiei, guvernul a decretat la sfârşitul lunii martie izolarea la domiciliu.

Unele grădiniţe şi şcoli de se vor redeschide la sfârşitul lunii iunie, iar redeschiderea magazinelor nealimentare este prevăzută pentru jumătatea lunii iunie.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: