10.9 C
London
Saturday, January 29, 2022
10.9 C
London
Saturday, January 29, 2022

Marea Britanie a decis sa trimita trupe militare în ţările baltice

Marea Britanie a decis sa trimita trupe militare in statele baltice si in Polonia, ca raspuns in fata “agresiunii si provocarilor ruse”.

Este vorba despre “un numar mic” de forte armate britanice, care vor stationa pe termen lung in tarile din zona baltica si Polonia, acestea reprezentand trupe suplimentare fata de detasamentul Baltic Air Policing, informeaza Sky News.

Luptatori britanici care opereaza avioanele de vantoare Typhoon ale RAF (Royal Air Force) au sosit deja in estul Europei si au fost chemati in misiuni in ultimele luni, cand aeronave rusesti au patruns in spatiul aerian european.

- Advertisement -

Secretarul britanic al Apararii, Michael Fallon, a declarat ca trupele tarii sale fac parte dintr-un nou program de antrenament, evaluare si capacitate de desfasurare a misiunilor al NATO, care se va desfasura in PoloniaLetonia, Lituania si Estonia.

Este inca o asigurare pentru aliatii nostri de pe flancul estic al NATO – pentru statele baltice si Polonia. Este parte a prezentei noastre mai consistente in zona de est a NATO, ca raspuns la agresiunea si provocarile Rusiei”

Oficialul britanic participa joi la o intalnire la Bruxelles cu alti ministri ai Apararii din cadrul NATO, pentru a discuta despre implicarea militara a Rusiei in razboiul din Siria.

Rusia a raspuns deja anuntului facut de Marea Britanie, spunand ca o astfel de miscare este regretabila. Totodata, Moscova a acuzat guvernul de la Londra ca se foloseste de asa-zisa amenintare rusa – ca un camuflaj pentru presa – ca sa continue extinderea NATO. Kremlinul a mai precizat ca orice actiune va avea un raspuns “egal”.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: