17.6 C
London
Thursday, June 23, 2022
17.6 C
London
Thursday, June 23, 2022

Marea Britanie a anunțat că s-a ieșit din pandemie de coroanvirus

Vești bune pentru Marea Britanie. Anglia a anunțat că s-a ieșit din pandemie de coroanvirus, asta după ce vaccinare împotriva noului coronavirus a redus semnificativ numărul cazurilor de infectare. 

Potrivit unui studiu recent, numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 a scăzut în ultima perioadă, după ce vaccinarea a avut loc în Marea Britanie, astfel că specialiștii spun că în acest moment nu se mai vorbește despre pandemie, ci epidemie.

- Advertisement -

Experții în sănătate au descoperit că imunizarea cu serul împotriva COVID-19 are un impact foarte mare în reducerea cazurilor de infectare, astfel că în ultima perioadă cazurilor au devenit din ce în ce mai puține.

Studiul, ce a fost efectuat în perioada 1 decembrie 2020 – 3 aprilie 2021, a foste fectuat pe 373.402 subiecți. După trei săptămâni de la vaccinarea cu prima doză cu Pfizer sau AstraZeneca, infectările cu simptomatologie au scăzut cu 74%, iar infectările fără simptome cu 57%. După rapel infectările asimptomatice au scăzut cu 70% și simptomaticele cu 90%, a spus un profesor de statistică medicală, potrivit presei internaționale.

Marea Britanie s-a confrunat cu probleme grave din cauza pandemiei

Cazurile de infectare cu noul coronavirus s-au diminuat în ultima săptămână cu până al 7%, chiar dacă s-au redeschis magazinele și școlile. Decesele în Anglia au ajuns să scadă cu 26 %, iar internările în spital cu 19%.

Marea Britanie a trecut de la o pandemie, la o situație endemică. Virusul mai circulă în comunitate, dar la un nivel scăzut și controlabil, a spus Sarah Walker.

Anglia s-a confruntat cu probleme grave din cauza pandemiei de coronavirus, iar zeci de mii de persoane și-au pierdut viața și alte câteva au trecut prin momente dificile în urma infectării cu noul coronavirus.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: