18.4 C
London
Monday, June 27, 2022
18.4 C
London
Monday, June 27, 2022

Marea Britanie a anunţat că a alocat 1 miliard de lire sterline pentru refugiaţii din Siria

Marţi, Marea Britanie a anunţat că a alocat 1 miliard de lire sterline pentru a-i ajuta pe refugiaţii sirieni izgoniţi de peste şase ani de război civil precum şi de o parte dintre ţările care îi găzduiesc, relatează Reuters.

Şi alţi donatori internaţionali sunt aşteptaţi să facă anunţuri similare în a-i ajuta pe sirieni, în cadrul unei conferinţe de două zile care se ţine la Bruxelles. Aici, Uniunea Europeană vrea să stabilească mai multe strategii şi să se pregătească de un eventual sfârşit al războiului din Siria.

Într-o scrisoare a guvernului din Marea Britanie se arată că Prim Ministrul, Theresa May, va folosi o parte din fondurile britanice pentru a crea locuri de muncă şi pentru a asigura educaţia refugiaţilor.

În aceste fonduri intră şi alte 840 de milioane de lire, promişi Siriei de către Londra la o conferinţă care a avut loc anul trecut în Februarie.

- Advertisement -

Odată cu milioanele de sirieni care s-au adăpostit de conflicte în interiorul Siriei şi în ţările vecine, Naţiunile Unite a apelat la statele din Golf precum şi la ţările europene cu scopul de a aduna anul acesta 8 miliarde de dolari pe care îi vor folosi pentru a-i ajuta pe sirieni.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceadevarul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: