11.6 C
London
Sunday, October 24, 2021
11.6 C
London
Sunday, October 24, 2021

Marea Britanie a adăugat decesele survenite în afara spitalelor (5.000 de morţi)

Numărul deceselor provocate de noul coronavirus în Marea Britanie a crescut miercuri la 26.097 de morţi, faţă de 21.678 marţi, creştere ce rezultă în urma includerii în acest bilanţ şi a deceselor survenite în afara spitalelor între 2 martie şi 28 aprilie, au anunţat serviciile sanitare britanice, scrie BBC.

După această revizuire a raportării, Marea Britanie devine a doua ţară europeană cu cele mai multe decese provocate de COVID-19, după Spania.

- Advertisement -

Gestionarii căminelor de bătrâni au acuzat anterior autorităţile că ignoră aceste centre atât în statistici cât şi în furnizarea de teste şi materiale sanitare de protecţie.

Faţă de marţi s-au înregistrat 4.076 de noi cazuri de COVID-19, al căror total ajunge astfel în Marea Britanie la 165.221.

Acuzat că a reacţionat tardiv în faţa epidemiei, premierul Boris Johnson a instituit pe 23 martie o serie de restricţii pentru a frâna răspândirea coronavirusului, după modelul practicat de alte state europene, măsuri revizuite la fiecare trei săptămâni.

Autorităţile britanice afirmă că înaintea unei relaxări a acestora trebuie să se observe o scădere a intensităţii epidemiei, după ce aceasta îşi va fi atins vârful, şi să fie asigurate suficiente măsuri de prevenire a unei noi explozii a numărului de cazuri, inclusiv o testare extinsă şi anchete epidemiologice suficiente pentru a identifica şi izola noile cazuri.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: