29 C
London
Wednesday, July 21, 2021
29 C
London
Wednesday, July 21, 2021

Maratonul de la Londra rezervat alergătorilor de elită

Maratonul de la Londra, amânat din cauza coronavirusului şi prevăzut acum pe 4 octombrie, ar putea fi rezervat alergătorilor de elită, a declarat directorul competiţiei, Hugh Brasher, citat de L’Equipe.

După ce maratonul de la Tokyo, de la începutul lunii martie, a fost limitat la circa 200 de atleţi de elită, organizatorii competiţiei din capitala Marii Britanii ar putea interzice participarea alergătorilor amatori, din cauza pandemiei de coronavirus.

- Advertisement -

Sperăm să primim pe toată lumea în septembrie, dar la data aceea nu ştim dacă va fi posibil“, a explicat Hugh Brasher.

Cursa londoneză, unul dintre cele şase mari maratoane ale sezonului, ar fi urmat să aibă loc duminică , însă a fost amânată pe 4 octombrie.

Trebuie să facem ceea ce este bine pentru societate. De obicei avem 750.000 de oameni în centrul Londrei, care se uită la 45.000 de alergători. Sunt şi echipele de sprijin, cei 6.000 de voluntari şi sistemul de transport. Trebuie ţinut cont de această masă“, a adăugat Brasher.

Învingător în 2018 şi 2019, kenyanul Eliud Kipchoge ar fi trebuit să-şi apere titlul la această a 40-a ediţie a maratonului londonez, mai ales în faţa etiopianului Kenenisa Bekele, clasat pe locul 2 în 2017.

Hugh Brasher a indicat că decizia finală referitoare la desfăşurarea competiţiei va fi luată cel mai târziu la sfârşitul lui august.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte`ne pe Facebook | Twitter | Pinterest !

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: