anunturiuk.com Majorarea-salariilor-în-Marea-Britanie-a-fost-peste-aşteptări-în-2018

Majorarea salariilor în Marea Britanie a fost peste aşteptări în perioada iunie – august 2018, în timp ce firmele nu reuşesc să facă angajări, din cauza lipsei de personal, arată datele publicate de Oficiul Naţional de Statistică (ONS), transmit Financial Times, BBC şi Reuters.

Câştigurile totale, excluzând bonusurile, au urcat în ritm anual cu 3,1% în perioada iunie – august 2018, faţă de un avans de 2,9% în precedentele trei luni.

Este cel mai rapid ritm din ianuarie 2009 şi depăşeşte estimările analiştilor.

Anunturi pentru romani in UK –
Promoveaza-ti afacerea intr-un mod inedit.
http://anunturiuk.com/

Incluzând bonusurile, salariile au crescut cu 2,7% în perioada iunie – august 2018, de la 2,6% în precedentele trei luni. Economiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la un avans de 2,6%.

Creşterea salariilor a fost mai rapidă decât inflaţia, care s-a situat în perioada menţionată la 2,5%.

Datele privind piaţa forţei de muncă sugerează că, în sfârşit, concurenţa pentru angajaţi sprijină majorarea salariilor. Încetinirea din mai şi iunie a fost contrabalansată de avansul din iulie. Câştigurile totale, excluzând bonusurile, au înregistrat cel mai rapid ritm de creştere din iulie 2015“, a apreciat Andrew Wishart, economist la Capital Economics.

Oficiul Naţional de Statistică a anunţat că rata şomajului s-a menţinut la 4% în perioada iunie – august 2018, cel mai redus nivel din 1975, iar numărul şomerilor a scăzut cu 47.000, la 1,36 milioane. Numărul angajaţilor din Regatul Unit a scăzut cu 3.000, la 32,39 milioane. Este primul declin în aproape un an.

David Freeman, director în cadrul ONS, a declarat: “Ritmul de creştere a salariilor a fost cel mai rapid din ultimul deceniu dar, ţinând cont de inflaţie, creşterea este mai atenuată. Numărul angajaţilor rămâne aproape de un nivel ridicat record, în timp ce rata şomajului este la cel mai redus nivel din 1975“.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.