6.9 C
London
Wednesday, January 26, 2022
6.9 C
London
Wednesday, January 26, 2022

Mai mulţi români s-au înregistrat pentru NINO decât în oricare alt an

Anul trecut s-au înregistrat pentru National Insurance Number mai mulţi români şi bulgari decât în oricare alt an. Şi nu-i de mirare, luând în calcul restricţiile de-a dreptul abuzive la adresa noastră din anii precedenţi.

Totuşi, politicienii britanici nu pot scăpa oportunitatea de a se folosi de aceste cifre pentru a se avansa în cursa electorală.

Statisticile oficiale arată că anul trecut 187.370 de români şi bulgari au obţinut un National Insurance Number, în timp ce în 2013 au fost doar 27.700. Reprezintă o creştere de 576%, anunţă Daily Express, a acestui indicator într-un an fără restricţii pe piaţa muncii, faţă de anul anterior, cu restricţii.

- Advertisement -

Cifrele de la Departamentul de Muncă şi Pensii britanic arată că NINO-urile eliberate românilor şi bulgarilor de anul trecut reprezintă 25% din toate NINO-urile eliberate străinilor.

[pull_quote_center]Aceste cifre demonstrează politica de imigraţie a laburiştilor şi a conservatorilor, determinată să urmeze o agendă de integrare a UE, fără să ţină seama de costuri. Rezultatul este o piaţă a muncii în care cetăţenii britanici au de suferit de pe urma contracţiei salariilor cauzate de venirea muncitorilor din cele mai sărace ţări ale UE.[/pull_quote_center]

Steven Woolfe, membru al Parlamentului European din partea Ukip

Experţii consideră că cifrele sugerează că mulţi dintre cei care au cerut un NINO anul trecut se aflau deja în Marea Britanie de luni de zile şi poate chiar ani, lucrând ilegal, pe piaţa neagră britanică.

Conform unei estimări, pe această piaţă necontrolată muncesc în jur de două milioane de persoane, aceştia încasând bani cash. Ei lucrează în special în construcţii, catering şi cleaning şi se pot întreţine singuri, însă nu plătesc taxe. Iar conform legii, toţi cei care doresc să muncească sau să obţină beneficii sau tax credits trebuie să aibă un National Insurance number.

Reprezentanţii primăriilor locale confirmă că imigraţia nerestricţionată are un efect devastator asupra comunităţilor. Sunt familii disperate care locuiesc pe saltele insalubre în dependinţele clădirilor pentru care pot plăti chiar şi numai £50 pe săptămână, ar spune aceştia. Iar în Harrow, unde sunt înregistraţi 5.000 de români, experţii spun că ar mai fi în jur de 1.000 care locuiesc în 300 de „corturi” ilegale.

Odată cu creşterea chiriilor, un număr tot mai mare dintre cei care sosesc la Londra pentru prima oară sunt obligaţi să se cazeze în „bordeie” improvizate sau în dependinţele clădirilor, plătind chirii care nu sunt declarate primăriei sau fiscului.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: