29 C
London
Wednesday, July 21, 2021
29 C
London
Wednesday, July 21, 2021

Mai mulți români, care falsificau bilete de tren în Londra, au fost condamnați

O grupare infracțională, care a falsificat bilete de tren, în Londra, în valoare de opt milioane de lire sterline, a fost condamnată la un total de 24 de ani de închisoare, potrivit Poliției Metropolitane, scrie ziarulromanesc.net, care citează The Telegraph.

Șeful grupării era un român, Ștefan Covrig, care a fost reținut în România.

- Advertisement -

Biletele erau contrafăcute de Sorin Covrig, fratele lui Ștefan, și de Ciprian Buda.

Gruparea folosea bilete goale, cititoare de carduri, programe de calculator și imprimante pentru a produce biletele care păcăleau stațiile de tren și metrou din Londra.

Schema a funcționat timp de trei ani, între 2016 și 2019, timp în care a costat companiile feroviare în jur de opt milioane de lire sterline.

Această înșelătorie a fraudat publicul cu milioane de lire sterline care ar fi trebuit să fie investite în rețeaua de transport. Avem toleranță zero față de orice fraudă din rețeaua noastră și salutăm vestea că acești criminali au fost aduși în justiție”, a spus un reprezentant al Transport for London.

Au fost confiscate case în valoare de 300.000 de lire sterline cumpărate de Covrig în România și mașinile lui Silva.

Tichetele erau făcute în așa fel încât arătau că ar fi fost emise în stația Stratford.

Poliția a găsit într-o casă din Brentford aproape 60.000 de tichete goale, care, dacă ar fi fost încărcate, ar fi putut costa până la 20 de milioane de lire sterline, având în vedere că un abonament pe o săptămână pentru zonele 1-6 din Londra costă 66 de lire sterline.

Distribuitorul rețelei se numea Manuel Da Costa Silva. Acesta își cumpăra haine de firmă și mașini scumpe, inclusiv un Porsche Panamera și un BMW I8. Da Costa a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare.

Avem toleranță zero față de orice fraudă din rețeaua noastră și salutăm vestea că acești criminali au fost aduși în justiție”, a spus un reprezentant al Tfl.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: