7.5 C
London
Saturday, April 10, 2021

Mai multe companii plănuiesc să oprească angajările în următorul an

- Advertisement -

Confederaţia Industriei Britanice şi Pertemps Network Group au lansat un studiu referitor la evoluţia şomajului în Marea Britanie.

Sondajul a fost realizat pe 248 de companii, în perioada 17 august- 4 septembrie.

- Advertisement -

Raportul arată că mai multe companii din Marea Britanie plănuiesc să oprească recrutările şi angajările pentru următoarele 12 luni, din cauza crizei induse de pandemie.

Piaţa muncii din Marea Britanie rămâne afectată de pandemie, cu toate că economia pare să se redreseze”, a declarat Matthew Fell, directorul CIB.

Cifrele studiului arătă că 51% dintre companiile participante la studiu plănuiesc, totuşi, să angajeze, în timp ce 46% anunţă că vor reduce numărul angajaţilor şi nici nu vor mai recruta în următorul an.

Ministrul de Finanţe Rishi Sunak este presat să extindă planul de ajutorare oferit sectoarelor cele mai afectate din punct de vedere economic, pentru a preveni un nou val de concedieri. Actualul plan de ajutorare se încheie pe 31 octombrie.

Rata şomajului din Marea Britanie a crescut la 4,1% din martie până în iulie, de la 3.9%, cât înregistra la începutul anului 2020.

Banca Angliei anticipează că şomajul va atinge şi 7.5% la sfârşitul anului.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news