14.1 C
London
Sunday, June 19, 2022
14.1 C
London
Sunday, June 19, 2022

Magazin cu produse culinare romanesti face senzatie in Londra

Un nume romanesc pe o firma asezata deasupra unui magazin cu aer colonial atrage cu siguranta privirea in Londra. “Ileana” – Artisan Food & Butcher a fost numit de curand cel mai bun magazin din oras de unul dintre cele mai citite ghiduri online britanice, iar in spatele acestei afaceri sta o romanca dornica sa arate lumii ca preparatele de la noi isi merita locul in bucataria mondiala.

Nu e privelistea la care te-ai astepta intr-un magazin aflat in inima Londrei,  dar e un colt din Romania pe care Ileana Florea l-a adus din tara pentru conationalii cu dor de patrie, dar si pentru strainii fascinati de bunatatile romanesti.

- Advertisement -

[pull_quote_center]Am deschis magazinul din nostalgia mea pentru trecut. Din dorul meu pentru mancarea copilariei mele. Am fost mereu pasionata de pitorescul mancarii, am calatorit mult si am incercat multe gastronomii si am ajuns la concluzia ca mancarea romaneasca este cea mai buna. Pentru gustul ei simplu, dar si pentru ingredientele netratate chimic. Adica, fructele si legumele de sezon din gospodariile romanesti[/pull_quote_center] , spune Ileana, care se declara fascinata si pasionata de gatit.

Mancare romaneasca pretuita de englezi
“Ileana” – Artisan Food & Butcher a starnit aprecieri si laude la scurt timp dupa aparitie. Cu aspectul lui cochet, fara insemne nationale care sa iasa in evidenta, magazinul s-a incadrat perfect in peisajul londonez de pe Watford Way. The Londonist, unul dintre cele mai cunoscute ghiduri citite de britanici, l-a trecut  in octombrie pe lista “best new food shops”, apreciind produsele autentice si decorul special.

Ileana Florea stie ca asemenea mentionare este o onoare pentru afacerea ei, pentru ca presa englezeasca nu aduce elogii prea des si fara motiv. “Aceasta este dovada faptului ca mancarea romaneasca este buna si daca este promovata bine, gastronomia romaneasca are mari sanse sa ocupe un loc alaturi de mult mai cunoscutele gastronomii italieneasca si frantuzeasca”.

Un magazin pe sufletul romanilor
Bacania din Londra a atras si clienti romani, si straini. Toti au apreciat gustul simplu si natural al produselor pe care le aduce Ileana Florea nu numai din Romania, dar si din Italia, Franta sau Polonia.

Pentru Ileana Florea, Romania ramane mereu “acasa”, locul unde revine in fiecare an pentru a descoperi noi producatori, cucerita in continuare de satele de munte, de zumzetul si mirosul  pietelor de la noi, de unde pleaca intotdeauna cu bratele pline de musetel sau ierburi de gradina.

 

- Advertisement -
Sourcefoodstory

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: