2.6 C
London
Friday, January 28, 2022
2.6 C
London
Friday, January 28, 2022

Lupte de stradă în Anglia între un Rrom și un Arab

[quote_box_center]Cartierul Page Hall din Sheffield, marea Britanie, este locuit laolaltă de britanici, pakistanezi, yemeniți și romi. La începutul lui mai au început încăierările în masă între romi și yemeniți care a necesitat intervenția poliției[/quote_box_center]

Fostul ministru britanic David Blunkett, unul dintre parlamentarii orașului Sheffield, a avertizat că tensiunile din Page Hall ( o rețea de străzi care nu măsoară nici măcar o milă) sunt în creștere după o perioadă în care viața rezindeților a decurs în bună rânduială. Și-au făcut cumpărăturile în aceleași locuri, și-au dus copiii la aceleași școli pentru ca acum să se lupte unii cu alții în stradă, scrie Daily Mail.

- Advertisement -

Tot scandalul a pornit de la câțiva romi veniți din Slovacia care se pare au reușit să tulbure apele în cartierul britanic.

Anul trecut, David Blunkett a cerut iarăși populației rome să-și schimbe comportamentul în urma nenumăratelor plângeri care sesizau scandalurile, gunoiul și obiceiul acestora de a urina pe stradă. Așa ceva este inacceptabil, a spus fostul ministru britanic.

Potrivit cifrelor oficiale, mai mult de 900 de familii din Slovacia și-au stabilit somiciliul în Page Hall. Acest aflux masiv de imigranți au pus la încercare serviciile publice care stau să crape, mai scrie presa britanică și totodată au adus la limită răbdarea celorlalți rezidenți.

Surprinzător este că cei mai vocali sunt ei înșiși foștii imigranți în marea Britanie
[pull_quote_center]Mohammed Rashid, un comerciant de 67 de ani și proprietar care s-a stabilit în Page Hall din Pakistan în urmă cu o jumătate de secol a fost tranșant în opiniile sale. Aceasta este zona noastră și nu ne mai simțim acasă de când au venit persoanele de etnie romă. Mă tem că acest loc va sări în aer cât de curând. Vreau înapoi Anglia pe care am iubit-o, a spus acesta[/pull_quote_center]

Ca urmare a acestor scandaluri valoarea de piață a caselor a scăzut cu 20.000 de lire.
Shagufta Parveen, o mamă cu patru copii din Yorkshire, care a trăit în page Hall a declarat la rândul ei că romii sunt ceva de speriat și că nu vor să învețe nimic din stilul de viață britanic și nu vor să se comporte civilizat.

Stau în grupuri mari pe străzi toată ziua. Nici nu-ți poți lăsa copiii pe cont propriu pe stradă. Aș vrea să am o baghetă magică să-i fac să dispară. Oamenii mai vorbesc despre bande de tineri care fură din supermarketuri cu camioneta, de adolescente rome care lucrează ca prostituate și jocurile de noroc cu care se îndeletnicesc romii.

Poliția patrulează zi și noapte în zonă.

Pe de altă parte romii susțin că nu a făcut nimic rău și că sunt victimele discriminării. Nu am făcut nimic rău, dar suntem opriți de poliție tit timpul, s-a plâns un bărbat rom. Ei, pakistanezii și arabii fac plângeri împotriva noastră pentru că noi suntem creștini care ne bucurăm de băutură și petreceri.

Astfel de conflicte au apărut și în alte zone din Marea Britanie.

- Advertisement -
Sourceevz

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: