10.6 C
London
Tuesday, March 29, 2022
10.6 C
London
Tuesday, March 29, 2022

Londra verifică peste 700 de vize acordate milionarilor din Rusia

Ministerul de interne britanic verifică vizele tuturor rușilor bogați cărora le-au fost eliberate vize în cadrul programului de atragere a investitorilor, a anunțat premierul britanic Theresa May, scrie The Times.

Potrivit șefului executivului, în cadrul acestui programul, un numar de 706 de milionari ruși au primit vize britanice în perioada 2008 – 2015. Anterior, solicitanții de viză pentru investitori trebuiau să investească minim un milion de lire sterline în economia Marii Britanii, după 2014 această cifră a crescut la două milioane.

May susține că Ministerul de Interne analizează dacă procedura pentru obținerea acestor vize a fost folosita corect și dacă există lacune care să permită străinilor să intre pe teritoriul Marii Britanii, „ocolind legislatia in materie actuala”.

Anterior, șeful comisiei parlamentare pentru afaceri interne a cerut primului ministru britanic să înceapă analizarea celor 706 de vize eliberate rușilor pentru a determina originea banilor lor.

- Advertisement -

Măsura vine în completarea decizei Londrei de a expulza 23 de ofițeri de informații ruși, care activau sub acoperire diplomatica.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: