6.1 C
London
Sunday, January 23, 2022
6.1 C
London
Sunday, January 23, 2022

Londra va trimite ambulanţe la domiciliul suspecţilor de Ebola pentru a evita răspândirea virusului

[quote_box_center]Ambulanţe şi medici în costume de protecţie vor fi trimişi la domiciliul persoanelor din Marea Britanie suspectate că au contractat virusul Ebola, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii.[/quote_box_center]

Această măsură are ca scop să evite ca un pacient infectat cu acest virus să meargă la spital şi să contamineze alte persoane.

- Advertisement -

Ea a fost anunţată în timp ce în Spania şi Statele Unite au fost identificate a două cazuri de infirmiere care au contractat Ebola prin contactul cu o persoană bolnavă, în spital.

Pentru a se încerca depistarea cât mai devreme şi la distanţă a febrei hemoragice, orice persoană care sună la 111, numărul dedicat urgenţelor non-vitale, şi care prezintă simptome suspecte va fi supusă unui chestionar.

[pull_quote_center]Dacă persoana ce prezintă aceste simptome a fost recent în Africa de Vest şi riscă să fi fost expusă la virusul Ebola, 111 va avertiza imediat serviciile de urgenţă locale pentru a ca personalul de pe ambulanţă echipat cu material de protecţie adecvat să pună un diagnostic[/pull_quote_center]

Ebola a provocat peste 4.000 de morţi din 7.399 de cazuri înregistrate în şapte ţări (Sierra Leone, Guineea, Liberia, Nigeria, Senegal, Spania şi Statele Unite), potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) .

Niciun caz nu a fost depistat până în prezent în Marea Britanie, dar autorităţile afirmă că sunt pregătite pentru această eventualitate. Un exerciţiu de amploare de opt ore, efectuat sâmbătă, a permis testarea capacităţii de răspuns a serviciilor de urgenţă.

Londra a anunţat, vineri, dispozitive de depistare a virusului în unele aeroporturi din Londra şi în gările ce deservesc trenurile Eurostar – un control care va consta în chestionarea pasagerilor provenind din ţările cel mai puternic afectate de epidemie şi o examinare medicală în caz de febră, de exemplu. Dar punerea lor în aplicare era încă vagă luni.

- Advertisement -
Sourcemediafax

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: