4.2 C
London
Saturday, November 27, 2021
4.2 C
London
Saturday, November 27, 2021

Londra va pierde 30.000 de locuri de muncă după Brexit

Marile bănci de investiții cu sedii europene la Londra își accelerează planurile de creare a unor noi huburi de tranzacționare în Europa, în vederea pregătirii Brexitului.

Aceasta în pofida angajamentului Marii Britanii de a asigura o perioadă de tranziție de doi ani după martie 2019, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Londra ar putea pierde 10.000 de locuri de muncă în domeniul bancar și 20.000 de joburi în serviciile financiare deoarece clienții vor muta active de 1.800 de miliarde de euro din Marea Britanie după Brexit, conform calculelor realizate de think tank-ul Bruegel.

- Advertisement -

Premierul Theresa May a afirmat săptămâna trecută că dorește o perioadă de tranziție de doi ani în procesul de ieșire din UE, perioadă în care imigranții comunitari vor putea să rămână și să muncească în Marea Britanie, însă va exista un sistem de înregistrare a lor ca etapă premergătoare a unui nou regim privind imigrația.

Companiile multinaționale de servicii financiare, care au mii de angajați în Marea Britanie și sedii restrânse în Europa, nu pot fi sigure că cererea premierului Theresa May privind perioada de tranziție va avea ca rezultat un acord obligatoriu cu Uniunea Europeană, susțin sursele.

Așteptarea în vederea încheierii unui acord ar putea fi costisitoare, deoarece ar lua cel puțin 18 luni înființarea unei subsidiare cu licență completă în interiorul UE, apreciază sursele. Mai multe bănci au solicitat autorităților de reglementare din UE permisiunea înființării de subsidiare și au semnat contracte de leasing pentru noi sedii și în curând vor începe relocarea angajaților din Londra.

Cel mai recent caz este cel al băncii americane de investiții Bank of America Corp, care își definitivează aranjamentele în perspectiva Brexit-ului. Banca negociază închirierea unui sediu în centrul Parisului, unde va muta inițial 300 de traderi, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

O altă mare bancă americană de investiții, JPMorgan Chase, a ales Varșovia pentru a găzdui un nou centru global de operațiuni, unde va angaja în următorii trei ani peste 3.000 de persoane, notează Agerpres.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: