15.4 C
London
Saturday, October 16, 2021
15.4 C
London
Saturday, October 16, 2021

Londra va face public planul său pentru relaxarea restricţiilor

Marea Britanie va prezenta în cursul săptămânii planul său de relaxare a măsurilor de izolare adoptate pentru a lupta împotriva epidemiei de coronavirus, a anunţat duminică ministrul sănătăţii britanic Matt Hancock, citat de Reuters.

Planul de ieşire din izolare ar putea cuprinde o relaxare a măsurii de distanţare socială la doi metri, care ar permite întreprinderilor să-şi redeschidă porţile la începutul lunii iulie.

- Advertisement -

Numeroşi angajatori, în principal în sectoarele hotelier şi de divertisment, au indicat că le-ar fi imposibil să-şi reia activităţile dacă această măsură de distanţare este menţinută.

În cursul săptămânii vom anunţa detalii mai ample despre măsurile pe care le putem lua pentru a renunţa la unele măsuri restrictive la începutul lunii iulie şi în special la 4 iulie“, a declarat Matt Hancock la BBC.

Întrebat despre ridicarea măsurii de distanţare la doi metri, ministrul sănătăţii a răspuns: “Sper mult să putem să o facem“.

El a adăugat că vor exista măsuri de relaxare pentru a permite indivizilor să fie la mai puţin de doi metri unul de altul, limitând totuşi riscul de propagare a COVID-19 şi că vor fi date precizări întreprinderilor.

Hancock a anunţat de asemenea că oamenii ar putea să-şi comunice coordonatele înainte de a se duce într-un bar sau într-un restaurant. “Eu nu aş exclude desigur această posibilitate“, a spus el.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: