12.7 C
London
Saturday, June 25, 2022
12.7 C
London
Saturday, June 25, 2022

Londra trebuie sa plateasca ceea ce datoreaza UE, conditie pentru lansarea negocierilor comerciale

Marea Britanie trebuie sa plateasca ceea ce datoreaza UE, ca o conditie pentru inceperea negocierilor comerciale post-Brexit, a declarat ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, citat de Politico.

Putem dezbate intotdeauna suma, dar situatia ramane ca Marea Britanie trebuie sa plateasca ceea ce datoreaza bugetului Uniunii Europene – este o conditie nenogaciabila la inceputul discutiilor” privind Brexit, a subliniat oficialul.

Consensul in randul negociatorilor UE este ca Marea Britanie va datora cel putin 65 de miliarde de euro, tinand cont de proportia sa in bugetul comun al UE care a fost trasat deja pentru pana in 2020.

- Advertisement -

Altii, inclusiv Le Maire, estimeaza ca nota de plata ar putea ajunge la 100 de miliarde de euro sau mai mult, daca sunt luate in calcul si alte datorii.

Marea Britanie are de platit o suma restanta catre bugetul UE de 100 de miliarde de euro”, a spus ministrul francez.

Diplomatii UE au avertizat ca seful echipei de negociere, Michel Barnier, este pregatit sa tergiverseze discutiile, daca Londra nu prezinta propuneri pentru calcularea obligatiilor sale financiare catre blocul comunitar.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: