16.1 C
London
Wednesday, October 27, 2021
16.1 C
London
Wednesday, October 27, 2021

Londra, trebuie sa ajunga la un acord cu EU până în noiembrie

Comisia Europeană va începe din noiembrie pregătirile complete pentru situaţia în care Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană fără un acord privind relaţiile viitoare cu blocul comunitar, dar a insistat joi asupra faptului că în prezent lucrează la încheierea unui acord privind Brexitul, relatează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a respins unele informaţii difuzate miercuri de media potrivit cărora un responsabil al UE ar fi calificat pregătirile pentru un Brexit fără acord drept “poveşti de groază“, precizând că deocamdată nu există o schimbare semnificativă a aşteptărilor.

Suntem pregătiţi pentru toate scenariile“, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, insistând că prioritatea este aceea de a se ajunge la un acord cu Londra.

- Advertisement -

Păstraţi-vă calmul şi continuaţi să negociaţi“, a adăugat el, înainte de a-l cita pe preşedintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, care a spus săptămâna trecută că executivul UE este deja bine pregătit.

Anunturi pentru romani in UK –
Promoveaza-ti afacerea intr-un mod inedit.
http://anunturiuk.com/

Negociatorul-şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, a declarat că lucrează pentru un acord privind Brexitul şi o relaţie economică strânsă după ieşirea Marii Britanii din UE.

UE continuă să lucreze pentru un Brexit ordonat şi un viitor parteneriat ambiţios cu Regatul Unit care ar trebui să includă o relaţie economică strânsă“, a menţionat Barnier după o întrevedere cu ministrul spaniol al industriei la Bruxelles.

Uniunea Europeană va aştepta până în noiembrie, înainte de a începe pregătirile pentru un posibil eşec al negocierilor pentru un acord privind Brexitul, au declarat diplomaţi, acceptând cu reticenţă faptul că un astfel de scenariu ar necesita o anumite măsuri speciale

Aşteptăm ca în cazul în care negocierile cu Marea Britanie eşuează oficial să demarăm o activitate mai deschisă în rândul celor 27 pentru pregătirea unui Brexit fără acord“, a spus un diplomat de rang înalt al UE.

Ne-am acordat termen până în noiembrie”, a spus el.

Sunt domenii în care trebuie să acţionăm pentru a avea ceva pregătit pentru 30 martie, indiferent de situaţie“, a spus acelaşi diplomat.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: