6.1 C
London
Sunday, January 23, 2022
6.1 C
London
Sunday, January 23, 2022

Londra sustine deschiderea Muzeului European al urşilor de jucărie din Zărneşti

Primii doi urşi giganţi din pluş, cu o înălţime de trei metri, au ajuns luni la Sanctuarul de urşi „Libearty” din Zărneşti, unde în toamna acestui an va fi deschis Muzeul European al urşilor de jucărie.

Cei doi urşi au fost fabricaţi în onoarea celui de al doilea copil pe care-l aştepta Kate, Ducesa de Cambridge, drept care unul este „prinţ” şi celălalt „prinţesă”, pornind de la pariurile care se făceau despre sexul copilului, a declarat pentru Agerpres Cristina Lapis, preşedinta Asociaţiei pentru Protecţia AnimalelorMilioane de Prieteni” Braşov.

[pull_quote_center]Nu-mi vine să cred că am reuşit să-i aducem în ţară. A fost o întreagă aventură cu transportul lor de la Londra pentru că sunt foarte mari, dar am reuşit. Erau programaţi să fie daţi cadou celor doi copii ai cuplului princiar, dar din cauză că sunt prea mari s-a recurs la această variantă. La Muzeul European al urşilor de jucărie, care se va deschide pe data de 10 octombrie, ziua în care se împlinesc 10 ani de la deschiderea Sanctuarului de urşi bruni „Libearty” de la Zărneşti, cel mai mare de acest fel din lume, vor fi alţi câteva sute de urşi de jucărie din ţări de pe toate continentele, urşi de jucărie ale celebrităţilor de peste tot, urşi de jucărie donaţi de diverse persoane. Trebuie să se ştie că cea mai vândută jucărie este cea a ursuleţului de diverse dimensiuni. Muzeul European al urşilor de jucărie va fi amplasat lângă sala de conferinţe din cadrul Sanctuarului de la Zărneşti[/pull_quote_center] a mai afirmat Cristina Lapis.

- Advertisement -

Echipa care a realizat cei doi urşi giganţi a lucrat mai bine de două luni pentru realizarea lor. Cristina Lapis a adăugat că a primit sprijin pentru deschiderea acestui muzeu de la Societatea Mondială pentru Protecţia Animalelor de la Londra, cea care a finanţat şi deschiderea Sanctuarului de la Zărneşti.

În Sanctuarul de la Zărneşti trăiesc în acest moment în condiţii foarte bune 70 de urşi bruni, toţi fiind salvaţi din captivitate unde trăiau în condiţii improprii. Rezervaţia se întinde pe o suprafaţă de 69 de ha unde urşii se plimbă în libertate, au bazine cu apă şi primesc hrană adecvată.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook sau urmati-ne pe Twitter.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: