13.1 C
London
Monday, June 27, 2022
13.1 C
London
Monday, June 27, 2022

Londra sub teroare, 6 morți și cel puțin 48 de răniți, după două atacuri

Este alertă în capitala Marii Britanii. În primă fază, o maşină suspectă a secerat, sâmbătă seară, zeci de trecători pe Podul Londrei, după care au urmat mai multe înjunghieri și s-au auzit explozii și focuri de armă în zona Borough Market.

Poliția a confirmat producerea a două incidente teroriste. Cel puțin 6 persoane și-au pierdut viața. Pe de altă parte, trei atatcatori ar fi fost împușcați mortal. Nu se știe dacă erau britanici sau cetățeni străini.

O celulă de criză a fost activată la Ambasada României din Londra.

Atacatorii au intrat cu o furgonetă în pietonii de pe pod, apoi au condus până la Borough Market, o piață din apropiere, unde au coborât din vehicul și au înjunghiat la întâmplare trecătorii, până când au fost împușcați mortal de polițiști. Cei trei purtau imitații de veste cu explozivi. Se pare că la atacuri nu au participat și alte persoane.

- Advertisement -

Primarul Londrei, Sadiq Khan, spune că peste 40 de persoane sunt rănite, unele fiind în stare gravă. Nivelul alertei teroriste rămâne la „sever” (4 dintr-o scară cu cinci trepte), nu va fi ridicat deocamdată la nivelul maximum.

Șase oameni au fost ucişi, mai mult de 40 au fost răniţi şi au fost duşi la mai multe spitale din Londra, unii dintre ei sunt în stare critică. Serviciile de urgenţă din Londra au reacţionat eroic aseară. Ei i-au doborât pe terorişti şi i-au ajutat pe răniţi. Ca urmare a acţiunii lor, mai puţini oameni şi-au pierdut viaţa, iar unele răni sunt mai puţin grave decât ar fi putut fi”, a declarat primarul înainte de reuniunea COBRA de la Downing Street.

Londra este din nou sub teroare de aseară. Teroriştii au lovit încă o dată capitala Marii Britanii, la nici trei luni de la atentatul de la Westminster Bridge.

Seara trecută două atacuri avut loc pe London Bridge şi la Borough Market.

În doar opt minute, o zonă cunoscută pentru relaxare şi distracţie a devenit un câmp al morţii. Şase oameni şi-au pierdut viaţa şi 48 au ajuns la spital cu răni sau traume după momentele cumplite prin care au trecut. Trei terorişti au fost împuşcaţi mortal.

De precizat, Londra este sub alertă teroristă de două luni, după atacul de pe Podul Westminster.

Nivelul este 4 din 5 şi e de aşteptat ca după discuţiile de astăzi din celula de criză acesta să fie sporit.

Nu există încă o revendicare individuală sau din partea vreunei grupări teroriste. Aşteptăm răspunsuri la toate acestea de la premierul Theresa May. De precizat, şefa guvernului britanic nu se afla în capitală în momentul atacului, ea era în provincie în campanie electorală, pentru că peste patru zile sunt alegeri parlamentare în Regatul Unit.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: