9.8 C
London
Tuesday, October 26, 2021
9.8 C
London
Tuesday, October 26, 2021

Londra stă pe un butoi cu pulbere, avertizează cercetătorii

Londra este expusă unui pericol pentru care cetățenii nu sunt pregătiți, avertizează cercetătorii care studiază activitatea seismică de sub metropolă. Ultimele descoperiri alimentează frici la tot pasul.

Două rifturi paralele de sub Londra au fost recent descoperite de oamenii de știință britanici, care avertizează că siguranța seismică a capitalei arhipelagului nu este așa mare precum se credea, conform The Sun. Specialiștii vorbesc de posibilitatea unui cutremur de 5 grade pe scara Richter și de o șansă mică pentru producerea unui seism de 6 grade, care ar cauza „pagube structurale”.

Seismologii de la Imperial College din Londra au caracterizat șansele unui cutremur ca fiind „suficiente pentru a fi înfricoșătoare, dar nu o problemă fundamentală”.

De fapt, discuția este dacă „infrastructura complicată” a capitalei va amplifica efectele, pentru că, în sine, zdruncinarea cauzată de seism ar fi similară cu a sta pe un peron, între două trenuri în mișcare.

- Advertisement -

anunturiuk.com Londra-stă-pe-un-butoi-cu-pulbere,-avertizează-cercetătorii2

Rifturile se mișcă într-o marjă de 1-2 milimetri pe an, unul dintre ele fiind exact sub centrul capitalei, iar celălalt sub cartierul Canary Wharf, din Londra.

Marea Britanie este lovită de cutremure cu magnitudini de peste 5grade odată la aproximativ opt ani, în timp ce „marele seism” care a lovit insulele a fost înregistrat în apropiere de Bancul Dogger, în marea Nordului, în 1931, având o magnitudine de 6,1 pe scara Richter.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: