13.1 C
London
Monday, June 27, 2022
13.1 C
London
Monday, June 27, 2022

Londra şi Parisul studiază un răspuns comun, faţă de presupusul atac chimic de la Duma

Marea Britanie şi Franţa s-au pus de acord ca un ”larg evantai de opţiuni” să fie prezentat la ONU ca răspuns la presupusul atac chimic de sâmbărtă seara de la Duma, în Ghouta de Est, a anunţat luni Ministerul britanic de Externe, relatează Reuters, conform news.ro.

Şeful diplomaţiei britanice Boris Johnson a discutat luni la telefon cu omologul său francez Jean-Yves Le Drian, înaintea reuniunii Consiliului de Securitate al ONU cu privire la situaţia din Siria, prevăzută luni.

Ministrul de Externe a subliniat nevoia urgentă de a ancheta cu privire la ceea ce s-a întâmplat la Duma şi să se asigure un răspuns internaţional puternic şi solid”, precizează Foreign Office într-un comunicat.

- Advertisement -

Cei doi miniştri ”au convenit ca reuniunea Consiliului de Securitate a ONU, la New York, să fie o etapă importantă în hotărârea răspunsul internaţional şi ca un larg evantai de opţiuni să fie pus pe masă”, adaugă ministerul britanic.

Un purtător de cuvânt al premierului britanic Theresa May a declarat la rândul său că Londra studiază împreună cu aliaţii un răspuns comun faţă de acest presupus atac chimic, imputat de opoziţia siriană forţelor guvernamentale.

Armata siriană şi aliaţii săi au preluat în ultimele săptămâni controlul celei mai mari părţi a Ghoutei de Est, la est de Damasc, unde numai sectorul Duma mai rezistă în continuare.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: