4 C
London
Friday, November 26, 2021
4 C
London
Friday, November 26, 2021

Londra se va lăuda cu o adevărată autostradă pentru biciclete

Primăria din Londra intenționează să construiască una dintre cele mai ambițioase infrastructuri pentru biciclete din Europa.

Pista lungă de aproximativ 30 de kilometri va lega estul orașului de cartierele vestice. Acest proiect, denumit East-West Cycle Superhighway, nu este singurul de acest gen pe care municipalitatea londoneză dorește să-l implementeze. Se discută despre piste de biciclete realizate deasupra liniilor de tren sau piste plutitoare de-a lungul râului Tamisa, toate pentru a diminua traficul autovehiculelor în oraș.

Londra este cunoscută pentru traficul dificil, se va lăuda cu o adevărată autostradă pentru biciclete. Proiectul  East-West Cycle Superhighway, menit să lege cartierul Acton, din West London, de Barking, din estul capitalei britanice, va fi unul dintre cele mai scumpe și ambițioase proiecte de infrastructură din Europa. Pista va costa aproximativ 900 de milioane de lire.

- Advertisement -

[pull_quote_center]Bicicletele deja reprezintă 24 la sută din traficul de la orele de vârf, în centrul Londrei – sute de mii de călătorii în fiecare zi, care altfel ar fi făcute cu mașinile sau cu transportul în comun. Acest proiect nu este doar pentru bicicliști. Cu cât numărul oamenilor care aleg să meargă cu bicicleta va crește, cu atât va scădea numărul mașinilor, autobuzelor și trenurilor, scăzând astfel nivelul de poluare și îmbunătățind viețile tuturor locuitorilor, fie că sunt sau nu bicicliști[/pull_quote_center] spune primarul Londrei, Boris Johnson.

Printre alte proiecte similare pe care municipalitatea londoneză le ia în considerare se numără și SkyCycle pathway, un sistem de piste de biciclete de 220 de kilometri suspendate peste liniile de tren, ce for cuprinde 10 rute și care vor putea acomoda 12.000 de bicicliști pe oră.

De asemenea, s-a propus o pistă plutitoare de 12 kilometri, care să fie instalată de-a lungul malului râului Tamisa, între Battersea și Docklands, ce ar reduce timpul de parcurgere a distanței dintre cele două districte cu 30 de minute.

Un alt proiect propune utilizarea unor stații și tuneluri de metrou dezafectate pentru construirea unui sistem subteran de piste de biciclete. Acest proiect poartă numele de London Underline și dorește utilizarea a celor 400 de kilometri de tuneluri nefolosite și 18 stați de metro fantomă din oraș.

[pull_quote_center]Conceptul nostru propune utilizarea infrastructurii nefolosite pentru a realiza legături rapide între stațiile de metrou deja existente și destinații și monumente importante din Londra[/pull_quote_center] spune Ian Mulcahey, directorul unei firme de arhitectură londoneze.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

- Advertisement -
Sourcetion

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: