18.9 C
London
Saturday, July 2, 2022
18.9 C
London
Saturday, July 2, 2022

Londra se va alinia post-Brexit regulamentelor UE în unele domenii, precum industria auto

Marea Britanie îşi va alinia regulamentele la cele ale Uniunii Europene în anumite domenii, cum este industria auto, după ce ţara va părăsi blocul comunitar în 2019, a declarat vineri ministrul sănătăţii britanic, Jeremy Hunt, citat de Reuters.

Într-un interviu pentru BBC, Hunt a spus că nu există nicio posibilitate ca guvernul de la Londra să-şi schimbe poziţia cu privire la părăsirea uniunii vamale după Brexit.

Vor exista domenii şi sectoare industriale unde am convenit să ne aliniem regulamentele cu cele europene, industria auto este poate un exemplu evident întrucât lanţurile de furnizori sunt integrate, dar acest lucru se va întâmpla pe bază voluntară”, a explicat oficialul britanic.

- Advertisement -

El a subliniat că Marea Britanie, ca putere suverană, are dreptul de ”a alege să nu fie de acord”. ”Ceea ce noi nu vom face este de a accepta schimbări ale regulilor doar pentru motivul că Uniunea Europeană alege în mod unilateral să facă acele modificări’‘, a precizat ministrul sănătăţii britanic.

Londra doreşte o perioadă de tranziţie care să înceapă la data oficială a Brexitului, 29 martie 2019, şi să dureze doi ani, perioadă în care britanicii să se adapteze noilor reglementări şi împreună cu UE să fixeze cadrul relaţiei lor viitoare.

De partea sa, Uniunea Europeană doreşte însă ca în perioada de tranziţie, pe care ea o consideră ca fiind cuprinsă între data Brexit-ului şi sfârşitul anului 2020, legislaţia europeană să continue să se aplice pentru Marea Britanie, deşi Londra nu ar vrea să accepte obligaţia de a aplica deciziile luate de cele 27 de state membre în respectiva perioadă.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: