15.6 C
London
Sunday, June 26, 2022
15.6 C
London
Sunday, June 26, 2022

Londra: Român incendiat în Ilford de doi conaționali

Doi români au fost condamnați pentru că și-au incendiat alți doi conaționali, una dintre victime murind în chinuri groaznice.

Cei doi au dat foc unei colibe improvizate, unde trăiau ceilalți doi, omorând unul dintre ei și provocându-i arsuri grave celuilalt.

Toți cei patru bărbați erau fără adăpost și își câștigau existența ca muncitori ocazionali în estul Londrei.

- Advertisement -

Ionel-Octavian Stanciu, în vârstă de 37 de ani, a fost găsit vinovat de uciderea lui Ionuț Manea și vătămarea corporală gravă cu intenție asupra lui Petrișor Manea.

Petru Deliu, în vârstă de 52 de ani, a fost achitat de crimă, dar condamnat pentru ucidere din culpă și vătămare corporală gravă, arată Poliția Metropolitană.

Ionel Stanciu si Petra Deliu

Vineri, 9 iulie, Stanciu a fost condamnat pe viață, cu un minim de închisoare de 31 de ani, iar Deliu a fost închis pentru 12 ani.

Sergentul detectiv Ian Valentine a spus: „Acesta este un caz tragic în care un bărbat și-a pierdut viața, iar un al doilea a suferit arsuri oribile. Ionuț Manea a venit în această țară pentru a căuta o viață mai bună, dar în schimb a fost nevoit să trăiască într-o tabără improvizată, aproape de un drum aglomerat. “

În decembrie 2018, Manea reușise să găsească o colibă ​​improvizată în pădure, între North Circular Road și râul Roding din Ilford, estul Londrei.

Deliu și Stanciu băuseră amândoi în noaptea incendiului, iar singurul motiv pe care poliția l-a putut găsi a fost acela că primul îi purta pică lui Ionuț Manea pentru că îl dăduse afară din colibă ​​și l-a forțat să doarmă pe străzi.

Juriul de la Old Bailey a urmărit un videoclip cu doi bărbați români care dansau beți în baracă.

Cabana a fost construită în 2009, dar procurorul Tim Cray, QC, a declarat că avea două paturi și o încuietoare, iar Ionuț Manea stătea acolo din februarie 2019, când „proprietarul” anterior s-a mutat.

Anchetatorul a spus că în noaptea de 18 iunie 2019, în jurul orei 23:00, Deliu și Stanciu au cumpărat un bidon de la o stație de alimentare, l-au umplut cu benzină și au mers 40 de minute în pădure.

Stanciu a turnat benzina peste colibă ​​și a aprins-o.

El a spus că Manea, cunoscut de prieteni sub numele de Bodyguardul, a fost „cuprins de flăcări”, în timp ce prietenul său, Petrișor Manea, a supraviețuit.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: