6.8 C
London
Monday, January 18, 2021

Londra riscă negocieri tensionate dacă nu garantează drepturile imigranţilor UE

- Advertisement -

Londra ar trebui să adopte, înaintea declanşării procedurii Brexit, o lege care să le garanteze imigranţilor europeni dreptul de a rămâne în Marea Britanie, altfel există riscul unor negocieri tensionate, Bruxellesul fiind deranjat deja de “aroganţa” lui Boris Johnson, cere un deputat laburist.

Îmi este din ce în ce mai clar, din discuţiile pe care le-am avut la Bruxelles cu cei care probabil vor fi implicaţi în negocieri, că oficialii europeni sunt foarte preocupaţi că nu le oferim relaxare şi statut cetăţenilor UE“, a declarat deputatul laburist Keir Starmer, ministru pentru Brexit în Cabinetul din umbră alcătuit de opoziţia de la Londra.

Mi s-a transmis aproape destul de clar că Marea Britanie ar trebui să soluţioneze această problemă înainte de luna martie, iar acest lucru ar garanta că negocierile după activarea Articolului 50 ar urma să aibă un început mai bun decât în caz contrar“, a adăugat Starmer, citat de ziarul The Guardian.

- Advertisement -

Relaţiile dintre Marea Britanie şi restul ţărilor europene sunt tensionate. Marţi, Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a îndemnat parlamentarii din Marea Britanie să declanşeze cât mai rapid procedura de ieşire din Uniunea Europeană, pentru evitarea incertitudinii şi a situaţiei în care cetăţenii să fie elemente de negociere între Londra şi Bruxelles.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcemediafax

ULTIMELE ȘTIRI

Related news