15.6 C
London
Sunday, June 26, 2022
15.6 C
London
Sunday, June 26, 2022

Londra: Poliția căută doi tineri după ce au acționat eroic cu o placă de skateboard

Poliția metropolitană a publicat o imagine cu doi tineri care au intervenit “eroic” în urma unei crime săvîrșite în capitala britanică și au contribuit la arestarea făptașului, scrie presa din insulă.

Ofițerii speră acum să-i convingă pe cei doi să ia legătura cu poliția. Incidentul a avut loc joia trecută, pe Oxford street, în Londra, în jurul orei locale 20.

Victima este un bărbat de 60 de ani, pe nume Stephen Dempsey.

- Advertisement -

Acesta a fost înjunghiat mortal, într-un atac descris de poliție drept “aleator și neprovocat“, în fața unui magazin Microsoft.

Atacatorul său este Tedi Fanta Hagos, 25 de ani. El a fost arestat și pus sub acuzare pentru crimă. După ce Hagos l-a înjunghiat pe Dempsey, cei doi tineri au intervenit iar unul dintre ei și-a folosit placa de skateboard pentru a-l imobiliza pe suspect, care în cele din urmă a fost reținut.

Cei doi nu au rămas la locul crimei pentru a fi interogați de ofițeri iar datele lor nu sînt cunoscute. Intervenția lor a fost surprinsă de camerele de supraveghere din zonă.

Într-un efort de a le cîștiga încrederea și de a-i determina să vină la poliție pentru a fi audiați, autoritățile le-au anonimizat fețele pe imaginea surprinsă de camera de supraveghere.

Inspectorul șef de poliție Vicky Tunstall, care conduce ancheta, spune că tinerii au dat dovadă de un mare curaj și au împiedicat un nou potențial atac împotriva altor persoane.

Deși au folosit forța pentru a-l supune pe atacator, acțiunile lor sînt complet justificate și nu sînt puse la îndoială. Îi asigurăm că dorim să discutăm cu ei exclusiv în calitate de martori“, a precizat polițista.

Poliția metropolitană le-a indicat celor doi o linie telefonică și un formular de contact, scrie antena3.ro.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: