2.6 C
London
Friday, January 28, 2022
2.6 C
London
Friday, January 28, 2022

Londra pe primul loc în privința cantităților de cocaină

[quote_box_center]În urma unui studiu care a testat apele reziduale din 42 de orașe europene, Londra s-a clasat pe primul loc în privința cantităților de cocaină descoperite în apa din canalizările londoneze, fapt ce oferă informații prețioase asupra consumului de droguri în orașele respective[/quote_box_center]

Potrivit studiului, în apele reziduale din Londra a fost descoperită o cantitate de 711 mg la 1.000 de persoane de benzoicecgonină, principala substanță chimică din cocaină, comparativ cu 393 în Amsterdam, 243 în Paris și 233 în Milano.

- Advertisement -

Rezultatele obținute de Centrul European pentru Monitorizarea Drogurilor sunt de două ori mai mari decât cele obținute acum doi ani.

De asemenea, studiul a scos la iveală și preferințele pe orașe în materie de droguri: în vestul Europei sunt preferate cocaina, canabisul și Exctasy, în timp ce est europenii consumă mai degrabă metamfetamina. Astfel, cele mai ridicate concentrații de metamfetamină au fost descoperite în apele reziduale din Praga și Bratislava.

[pull_quote_center]Potrivit statisticilor guvernului britanic, unul din 12 adulți a consumat droguri în 2012, dar numai unul din 50 a utilizat droguri de clasa A, precum cocaina[/pull_quote_center]

Autoritățile britanice au criticat rezultatele raportului, pe care nu-l consideră relevant. “Studiile efectuate în Marea Britanie arată că avem cel mai scăzut nivel al consumului de droguri din 1996, când au început aceste măsurători“, susține Norman Baker, ministerul pentru Prevenirea Infracțiunilor.

Apa potabilă contaminată cu urme de cocaina in Marea Britanie

- Advertisement -
Sourceevz

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: