13 C
London
Saturday, January 29, 2022
13 C
London
Saturday, January 29, 2022

Londra nu va contribui deloc cu fonduri la planul de asistenta financiara al Greciei

Guvernul de la Londra le-a dat asigurari cetatenilor britanici ca nu va contribui deloc cu fonduri la planul de asistenta financiara pregatit de Uniunea Europeana pentru Grecia.

Recunoastem ca Grecia are nevoie urgenta de finantare temporara, pentru urmatoarele saptamani, si vom incerca sa avem o abordare constructiva. Dar, dupa cum a comunicat de atatea ori Ministerul Finantelor, nu negociem principiul potrivit caruia banii contribuabililor britanici nu vor fi folositi in niciun plan european de asistenta financiara”, a comunicat miercuri seara Departamentul britanic al Trezoreriei, informeaza BBC News online.

Tocmai pentru ca am refuzat compromisurile pe aceasta tema, Comisia Europeana propune modalitati de a ne izola de orice risc. Din punctul nostru de vedere, aceasta este o linie rosie si credem ca mesajul nostru a fost auzit si inteles

Marea Britanie nu este membra a zonei euro si incearca sa aiba o relatie speciala cu Uniunea Europeana.

- Advertisement -

Premierul conservator David Cameron a promis organizarea, pana la sfarsitul anului 2017, a unui referendum pe tema apartenentei Marii Britanii la Uniunea Europeana.

Grecia si-a asigurat restructurarea datoriilor si finantarea pe termen mediu in cadrul unei pachet in valoare de 35 de miliarde de euro care va permite tarii sa ramana in zona euro.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: