15.4 C
London
Sunday, July 3, 2022
15.4 C
London
Sunday, July 3, 2022

Londra nu facilitează un nou referendum pentru independenţa Scoţiei

Londra nu va facilita Scoţiei organizarea unui al doilea referendum pentru independenţă în timpul actualei legislaturi, care se încheie în 2020, a declarat joi ministrul britanic al apărării, Michael Fallon, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Nu, uitaţi de aşa ceva‘, a răspuns Fallon, într-un interviu acordat cotidianului scoţian Herald, la întrebarea dacă va înlesni un nou vot asupra independenţei provinciei.

El şi-a reiterat mai târziu poziţia la postul BBC Radio Scotland: ‘Noi am spus în mod clar că nu este nevoie de un al doilea referendum‘.

- Advertisement -

Potrivit lui Michael Fallon, Nicola Sturgeon, prim-ministrul Scoţiei şi liderul mişcării de independenţă, ar trebui să respecte rezultatul referendumului din 2014, la care 55% dintre votanţi s-au pronunţat pentru rămânerea provinciei în interiorul Marii Britanii.

Nicola Sturgeon a scris joi pe Twitter că, pentru Londra, ar fi ‘o mişcare dezastruoasă‘ să blocheze un nou referendum cu privire la independenţa Scoţiei.

După referendumul din iunie 2016 pentru Brexit, la care 62% dintre votanţii din Scoţia s-au pronunţat pentru rămânerea Marii Britanii în blocul comunitar, guvernul de la Edinburgh s-a angajat să întreprindă toate demersurile pentru menţinerea Scoţiei în UE, inclusiv prin organizarea ‘foarte probabilă‘, conform prim-ministrului Nicola Sturgeon, a unui nou referendum privind independenţa provinciei de Regatul Unit, după cel eşuat din 2014.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: