4.7 C
London
Sunday, January 23, 2022
4.7 C
London
Sunday, January 23, 2022

Londra, la un pas sa aleaga un primar musulman, Sadiq Khan

Londonezii  s-au prezentat, ieri, la urne, in cadrul alegerilor municipale. Fiul unui cuplu de imigranti pakistanezi (un sofer de autobuz si o croitoreasa), laburistul Sadiq Khan, este favorit in cursa, cu zece procente avans in fata rivalului conservator Zac Goldsmith.

Daca acest avans se va concretiza la urne, Sadiq Khan (45 de ani) ii va succede actualului edil Boris Johnson, devenind primul primar musulman al unei mari metropole occidentale.

”Sunt mandru ca sunt musulman”, a declarat Sadiq, interogat cu privire la aceasta chestiune.

Insa el a subliniat ca nu confesiunea este principala componenta a personalitatii sale.

- Advertisement -

Sunt londonez, sunt britanic(…) am origini pakistaneze, sunt tata, sot si suporter al Liverpool”, in timp ce echipa adversarului sau, Zac Goldsmith (41 de ani), incearca sa exploateze religia sa pentru a profita de sentimentele islamofobe din randurile britanicilor.

Goldsmith, fiul unui miliardar, nu a ezitat sa-l acuze pe Sadiq Khan ca a frecventat cercuri extremiste islamiste.

Ziarul proconservator Mail on Sunday a mers si mai departe, titrand: ”Vom oferi intr-adevar, joia, cel mai fantastic oras din lume unui partid laburist care crede ca teroristii sunt prietenii sai?”.

Directorul de campanie al lui Goldsmith , Nick de Bois, a strecurat pentru AFP ca londonezii ar face mai vine sa aleaga un primar care va lucra mana in mana cu guvernul. Intre timp, acest duel ar putea schimba imaginea Londrei, incarnand marea schimbare demografica si etnica care se afla in curs in acest megalopolis cosmopolit, administrat timp de opt ani de conservatorul Boris Johnson.

Birourile de vot au ramas deschise pana la ora 19 iar primele rezultate ale scrutinului vor fi cunoscute in aceasta dupa-amiaza.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceenational

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: