18.9 C
London
Tuesday, June 21, 2022
18.9 C
London
Tuesday, June 21, 2022

Londra își va spori cu 44,5 milioane de lire sterline contribuția financiară pentru Calais

Guvernul britanic va anunţa joi că îşi va spori cu 44,5 milioane de lire sterline contribuţia financiară pentru Calais şi zona de coastă franceză pentru a întări securitatea la frontieră, relatează AFP, conform agerpres.ro.

Aceşti bani trebuie investiţi în ameliorarea securităţii la frontieră”, a declarat un purtător de cuvânt al executivului britanic. Acest anunţ urmează să fie difuzat oficial cu ocazia venirii în Regatul Unit a preşedintelui francez, Emmanuel Macron, pentru un summit bilateral.

Cum noi investim pentru frontierele noastre din restul Regatului Unit, este normal să monitorizăm în permanenţă, dacă putem întări controalele în Franţa şi în Belgia, pentru a exista siguranţa că ele sunt cât se poate de securizate”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

- Advertisement -

În baza acordurilor de la Touquet, în vigoare din 2004, frontiera britanică este fixată pe coasta franceză, unde agenţii britanici efectuează controale. În acest cadru, Regatul Unit a cheltuit deja aproape 100 milioane de lire sterline în ultimii trei ani.

În cursul unei deplasări marţi la Calais, oraşul de intrare în tunelul pe sub Canalul Mânecii, Macron a avertizat că statul ”nu va lăsa să apară din nou ‘o junglă‘, ca cea în care s-au strâns circa 8.000 de migranţi şi care a fost desfiinţată în 2016.

Sosirea lui Macron la Londra a adusla semnarea ”unui nou tratat, care va completa acordurile de la Touquet”, a anunţat Palatul Elysee.

Din cei circa 2.000 de minori luaţi în grijă după desfiinţarea ‘junglei” din Calais, Regatul Unit, care se angajase să-i primească pe toţi minorii neînsoţiţi care au familie în regat şi să studieze dosarele minorilor ”vulnerabili”, a primit în cele din urmă 769 de persoane, potrivit cifrelor Ministerului britanic de Interne.

Organizaţia neguvernamentală Terre d’Asile indică la rândul său un număr de 893 de minori acceptaţi.

Din Londra, un purtător de cuvânt al guvernului a recunoscut că acordurile de la Touquet sunt ”foarte benefice pentru Regatul Unit”.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: