11.1 C
London
Tuesday, November 9, 2021
11.1 C
London
Tuesday, November 9, 2021

Londra intenționează să schimbe legislația actuală a chiriilor sociale

Schimbările ce se preconizează în legea britanică vor afecta și mii de chiriași.

Executivul de la Londra intenționează să schimbe unele lucruri în ceea ce privește legislația actuală a chiriilor sociale. Sistarea anumitor beneficii, ar putea crea o adevărată catastrofă socială, deoarece familiile care stau cu chirie nu ar mai putea face față cheltuielilor, trezindu-se realmente rămase fără alternativă.

O mică schimbare în lege, titrează cei de la mirror.co.uk ,ar aduce haos în rândul a 330 de mii de familii din Anglia.Tocmai din acest motiv, avertizează jurnaliștii britanici, persoanele aflate în această postură, trebuie să conștientizeze măsurile concrete pe care trebuie să le adopte pentru a evita colapsul iminent.

- Advertisement -

Incluse în noul set de măsuri de austeritate, propuse de executivul britanic, înghețarea ajutoarele sociale pentru beneficiarii de chirii sociale, ar putea declanșa pe tot cuprinsul Marii Britanii, unmarasm social fără precedent. În lipsa acestor beneficii ce vor fi propuse pentru a fi sistate, familiile și chiriași sociali vor da o luptă teribilă pentru a reuși să achite chiria aferentă fiecărei luni.

Astfel, noile prevederi ar putea crea un decalaj între ceea ce se asigura  până acum și ceea ce va asigura executivul de acum înainte. Cel mai probabil dacă aceste măsuri se vor aplica , diferența pe care chiriașii, implicit cei români beneficiari ai acestor chirii sociale va fi de 100 de lire sterline lunar, bani ce trebuie suportați din buzunarele proprii.

Alocația destinată subvenționării chiriilor, urmează să fie înghețată de către  guvernanții britanici pentru următorii 4 ani, ceea ce înseamnă că unele familii vor avea de suportat unele decalaje la plata chiriei destul de marii.

În Londra până la sfârșitul anului 2020, se poate ajunge până la 750 de lire sterline, în plus, lunar pentru o casă ieftină, bani ce trebuie suportați de familie din buzunarul propriu. În alte orașe din UK, cum ar fi Manchester sau Bristol, se poate ajunge, până în 2020,  la 230 de lire în plus la plata chiriei de către cei care sunt acum subvenționați de către stat.

Acest lucru nu este îmbucurător, mai ales că din ultimile statistici realizate de guvernanți reiese că tot mai multe persoane au ajuns pe străzi  din cauza lipsei deforță  financiară care să le permită să închirieze de la particulari.

Românii din Marea Britanie care  beneficiază  de chirie socială vor trebui sa se adapteze acestor modificări ce ar putea deveni realitate cât de curând.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: