9.1 C
London
Wednesday, December 1, 2021
9.1 C
London
Wednesday, December 1, 2021

Londra foarte aproape de un acord cu Bruxelles-ul

Regatul Unit este ”foarte aproape” de un acord cu Bruxellesul asupra încheierii socotelilor Brexitului, a apreciat miercuri un comisar european, însă sumele avansate de presă, care se ridică până la 50 de miliarde de lire, au provocat furia aleşilor britanici, relatează AFP, preluată de News.ro.

Mă felicit că Regatul Unit a prezentat propuneri foarte apropiate de exigenţele celor 27 de state membre UE (…) pentru a se ajunge la un acord” asupra primei părţi a negocierilor, a declarat comisarul irlandez însărcinat cu Agricultura şi Dezvoltarea Rurală Phil Hogan.

Potrivit The Guardian şi The Financial Times (FT), Executivul britanic ar fi căzut de acord cu Cei 27 asupra unui mod de calcul care ar conduce la plata unei sume între 40 şi 50 de miliarde de lire.

- Advertisement -

Guvernul britanic a dezminţit că s-a ajuns la un acord asupra sumei facturii pe care o are de achitat Regatul Unit la părăsirea Uniunii Europene, catalogând drept ”specualţii” sumele avansate.

Echipa noastră de negociatori se află în prezent la Bruxelles pentru a discuta despre Brexit”, a declarat în faţa deputaţilor Elizabeth Truss, secretara şefă a Trezoreriei. ”Ar fi complet incorect să depăşim aceste discuţii comentând specuaţii despre un acord financiar”.
Negociatorul şef al Brexitului din partea UE Michel Barnier a dezminţit, de asemenea, miercuri, un acord, însă a declarat că speră la un acord ”săptămâna viitoare”.

Anumiţi analişti apreciază că Londra ar putea să nu fie niciodată transparentă cu privire la sumă, cu scopul de a evita să se expună criticilor pe această subiect, foarte sensibil pe plan intern.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: