11.6 C
London
Monday, June 27, 2022
11.6 C
London
Monday, June 27, 2022

Londra face planuri pentru ieșirea din UE fără un acord

Marea Britanie face planuri de rezervă pentru ieșirea din Uniunea Europeană fără un acord prealabil cu aceasta, dar o astfel de perspectivă este foarte improbabilă, a declarat miercuri prim-secretarul de stat Damian Green, transmite Reuters.

Damian Green, care este de facto adjunctul premierului Theresa May, a subliniat că, după recentul discurs susținut de aceasta în Italia privind evoluția relației cu blocul comunitar, este mai încrezător decât oricând că negocierile vor ajunge în cea de-a doua fază, la care ar urma să se discute și despre un viitor acord comercial.

Mai întâi, firește că ne dorim să existe un acord și sunt optimist în acest sens. (…) Există, clar, o posibilitate să nu se ajungă la niciun acord și guvernul face planuri de rezervă pentru această situație. (…) Cred că este improbabil, foarte improbabil“, a declarat Damian Green la postul de televiziune ITV, în marja conferinței anuale a Partidului Conservator care are loc la Manchester.

Marți, negociatorul-șef al UE, Michel Barnier, a apreciat că la ora actuală nu există suficiente progrese pentru a trece la faza următoare a negocierilor asupra Brexit-ului.

- Advertisement -

Aceste ‘progrese suficiente‘ cerute de UE trebuie să fie înregistrate în trei subiecte-cheie definite la începutul negocierilor: soarta cetățenilor afectați direct de Brexit, problema Irlandei și angajamentele financiare între cele două părți.

Barnier a enumerat marți în fața europarlamentarilor ‘divergențele serioase‘ care persistă în discuții, ‘în special asupra reglementării financiare‘.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: