19 C
London
Sunday, June 19, 2022
19 C
London
Sunday, June 19, 2022

Londra este din nou principalul centru financiar din Europa

Un total de 8,92 miliarde de euro în acțiuni au fost tranzacționate în medie în fiecare zi, în iunie, la bursele cu sediul în Londra, potrivit datelor companiei Cboe Global Markets.

Amsterdam, care ocupase primul loc din ianuarie, se află cu puțin în urmă, cu 8,8 miliarde de euro tranzacționate,  dar cu mult înaintea Parisului (5,84 miliarde) și  Frankfurt (4,93 miliarde).

- Advertisement -

Din prima zi de listare din ianuarie după intrarea efectivă în vigoare a Brexit,  aproximativ 6 miliarde de euro în tranzacții au fost repatriați pe piețele europene.

City of London  își recuperează coroana în principal prin schimbul de acțiuni ale companiilor elvețiene, care au fost autorizate din nou în Regatul Unit de câteva luni.

Fuseseră suspendate în toate locurile din Europa din cauza unei dispute între Elveția și UE privitoare la finanțe și comerț, în contextul în care Țara Cantoanelor nu face parte din blocul european.

Dar Brexit-ul a permis Regatului Unit să soluționeze unilateral această dispută, cu reintroducerea acțiunilor elvețiene la Londra.

Pentru capitala britanică, aceasta este o veste bună, deoarece se confruntă cu o concurență mai dură din partea UE de la ieșirea efectivă de pe piața unică pe 1 ianuarie.

Dacă Regatul Unit a obținut un acord comercial cu Bruxelles-ul, acesta nu a fost pentru servicii financiare, în ciuda anunțului unei cooperări minime în materie de reglementare.

Ministrul finanțelor, Rishi Sunak, a recunoscut că nu a reușit să cadă de acord cu UE asupra unui set de echivalențe pentru a menține reguli similare în domeniul finanțelor.

Acum mergem mai departe, continuând să cooperăm în probleme de finanțare globală, dar fiecare ca o jurisdicție suverană cu propriile priorități”, a spus el.

Guvernul a promis deja să relaxeze regulile de listare la Bursa de Valori din Londra pentru a atrage mai multe companii și instrumente financiare pentru IPO-uri, care sunt în creștere în Statele Unite și Europa.

Luni, autoritatea de reglementare financiară britanică FCA (Financial Conduct Authority) a anunțat, de asemenea, lansarea unei consultări cu privire la mai multe propuneri în această direcție.

Pentru Julia Hoggett, director general al Bursei de Valori din Londra, aceste reforme sunt necesare pentru ca „Regatul Unit să rămână un loc prosper și unul dintre principalele centre financiare din lume”.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: