2.7 C
London
Tuesday, January 25, 2022
2.7 C
London
Tuesday, January 25, 2022

Londra este cel mai vizitat oras din lume

[quote_box_center]Londra este cel mai vizitat oras din lume, conform raportului MasterCard Global Destination Cities Index lansat miercuri.[/quote_box_center]

Capitala britanica ocupa prima pozitie in preferintele turistilor straini pentru a treia oara in patru ani. Aflat la cea de-a patra editie, MasterCard Global Destination Cities Index ofera un clasament al celor mai vizitate 132 de orase din intreaga lume.

- Advertisement -

In acest clasament, Bucurestiul ocupa pozitia 90.

Londra este urmata de Bangkok, Paris, Singapore si Dubai, care beneficiaza de un aflux puternic de turisti straini, rezultat din extinderea clasei mijlocii, din inovatiile aduse in categoria calatoriilor de lux si din nevoia crescanda de a face deplasari in interes de serviciu.

[pull_quote_center]Aceasta tendinta se va mentine, avand in vedere dezvoltarea tehnologica si a modalitatilor de cooperare pe care companiile le au la dispozitie, se mai arata in raportul citat.[/pull_quote_center]

Conform studiului, se estimeaza ca Londra va primi 18,7 milioane de vizitatori straini in 2014 – cu 300.000 mai multi decat destinatia aflata pe primul loc in 2013, Bangkok. Capitala Thailandei este plasata in acest an pe locul doi, cu 18,37 milioane de vizitatori.

In cazul capitalei noastre, numarul de vizitatori straini este estimat la 928.028 in 2014 si cheltuieli totale ale acestora in valoare de 391 de milioane de dolari.

- Advertisement -
Sourceziare

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: