11.7 C
London
Tuesday, November 30, 2021
11.7 C
London
Tuesday, November 30, 2021

Londra construieşte intens o nouă magistrală de metrou de 56 de kilometri

Oraşul care a inventat metroul nu are linişte. La Londra se construieşte intens o nouă magistrală de 56 de kilometri, cu o notă de plată impresionantă: 20 de miliarde de dolari.

Totul, în condiţiile în care sistemul de metrou al capitalei britanice are deja 400 de kilometri şi aproape 300 de staţii. Traseul va străbate toată metropola de la vest la est şi este menită să uşureze accesul spre aeroportul Heathrow din orice punct al oraşului.

Prin comparaţie, tot sistemul de metrou al Bucureştiului însumează abia 69 de kilometri.

De şase ani încoace, o adevărată armată forează de zor la 40 de metri adâncime, în subteranul Londrei. Misiunea lor – Crossrail, cea mai nouă magistrală de metrou a capitalei britanice.

- Advertisement -

Linda Miller, manager de proiect: „Construirea unor astfel de spaţii ca nişte peşteri uriaşe, sub un oraş atât de dens populat ca Londra, cu o istorie milenară de construcţii civile şi industriale, tuneluri, coridoare utilitare, toate acestea au constituit cea mai mare provocare a carierei mele”.

Potrivit experţilor, crossrail este cel mai mare proiect de infrastructură din Europa. Nu mai puţin de opt cârtiţe sapă din diverse puncte ale Londrei la viitoarea magistrală. Bugetul pentru această lucrare se ridică la 20 de miliarde de dolari.

Noua magistrală londoneză trebuie să fie gata în 2018.Traseul va străbate toată metropola de la vest la est şi este menită să uşureze accesul spre aeroportul Heathrow din orice punct al oraşului.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcedigi24

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: