9.8 C
London
Tuesday, October 26, 2021
9.8 C
London
Tuesday, October 26, 2021

Londra consideră ”perversă” propunerea Rusiei de a ancheta împreună otrăvirea fostului spion rus

Delegația britanică a numit ”perversă” propunerea Rusiei de a investiga împreună otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal pe 4 martie în Salisbury, în cadrul unei reuniuni speciale a Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), solicitată de Rusia, relatează AFP și Reuters.

Propunerea Rusiei a unei anchete comune Marea Britanie/Rusia a incidentului de la Salisbury este perversă”, a afirmat delegația britanică pe contul său de Facebook, adăugând că a fost ”o tactică de diversiune si de dezinformare care vizează evitarea întrebărilor la care autoritățile ruse trebuie să răspundă”.

Pe de altă parte Organizația pentru Interzicerea Armelori Chimice spune într-o declarație că ”este imperativ ca Federația Rusă să răspundă întrebărilor legitime ale guvernului Britanic, să înceapă să colaboreze cu secretariatul OIAC”.

- Advertisement -

Moscova a convocat ședința Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice din Haga pentru a contracara acuzațiile din partea Marii Britanii că se afla în spatele otrăvirii lui Srigei Skripal din 4 martie și fiicei sale, Yulia, cu un agent neurotoxic în orașul englez Salisbury.

Reuniunea a început la ora 08.00 GMT la sediul OIAC de la Haga.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: