18 C
London
Friday, July 1, 2022
18 C
London
Friday, July 1, 2022

Londra, cel mai scump oraş din lume la închirierea de depozite

Londra a devenit în urma pandemiei de coronavirus metropola cu cele mai scumpe preţuri la închirierea de spaţii pentru depozitare, costurile actuale depăşind metropole ca Hong Kong şi San Francisco, relatează Bloomberg. Preţul unui metru pătrat a crescut în 2021 cu 13% faţă de anul precedent.

Spaţiile de depozitare au ajuns să coste 24,90 de dolari pe metru pătrat în capitala Marii Britanii, iar într-un singur an au înregistrat o creştere de până la 13%, conform datelor publicate miercuri de compania engleză Cushman & Wakefield Plc.  

- Advertisement -

Cumpărăturile online, explozie în pandemie Majorarea de costuri vine pe fondul pandemiei, după ce consumatorii s-au orientat mai mult spre cumpărăturile online, determinând astfel antreprenorii care practicau comerţul cu amănuntul să acorde o mai mare atenţie serviciilor de livrare, respectiv depozitelor cu stocuri.

Cererea de spaţii de depozitare a devenit în acest context tot mai mare, a declarat într-un interviu Nick Preston, manager al companiei Tritax EuroBox Plc, care deţine depozite în întreaga Europă.  

În Europa, companiile au închiriat anul trecut spaţii care adună în total 345 milioane de metri pătraţi, cu 14% mai mult decât 2019, în ciuda măsurile stricte impuse de pandemie din prima jumătate a anului. În Marea Britanie, spaţiul total închiriat a crescut cu 44%, se arată în raportul publicat de sursa citată.   

Între timp, chiriile din Hong Kong au fost cu aproximativ 10% mai mici decât în ​​anul precedent, în timp ce în San Francisco s-au păstrat la acelaşi nivel. 

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: