7 C
London
Wednesday, March 30, 2022
7 C
London
Wednesday, March 30, 2022

Londra cel mai bun oras pentru afacerile antreprenorilor romani

Conform raportului Enterprise and Innovation al companiei Makwana Consulting Ltd., dintre cele 10-11.000 de firme româneşti din regat, 15% au activităţi în construcţii şi imobiliare, iar alte 10% în manufactură.

Documentul mai arată că vârsta medie a proprietarului român de afacere la Londra este de 33 de ani şi că, în 75% dintre cazuri, este bărbat. O treime dintre firmele deschise de români au sediul social chiar în Londra, iar o mare parte în oraşele din zonele adiacente metropolei, cu precădere Harrow şi

Apetitul crescut al antreprenorilor români pentru Londra vine simultan cu faptul că în 2014 Londra a ocupat pentru prima dată locul întâi în clasamentul celor mai bune oraşe pentru afaceri la nivel mondial realizat de compania de audit şi consultanţă fiscală PricewaterhouseCoopers, depăşind la mare distanţă Singapore şi New York.

- Advertisement -

[pull_quote_center]Am văzut multe afaceri în construcţii, transport, servicii de curăţenie, amenajări interioare, dezvoltare IT. Este evident de ce: au nevoie de multă forţă de muncă, iar aceasta provine tot din România pentru că este mai ieftină[/pull_quote_center] , spune Ozana Giuşcă, care în 2004 a decis să pornească propria afacere şi s-a specializat în consultanţă în atragerea de fonduri europene pentru companii care investesc în România.

Antreprenorii chestionaţi de Business Ma­gazin recunosc că Londra oferă posibilitatea de a accesa mult mai uşor decât în România programe de sprijin, iar deschiderea către businessuri bazate pe tehnologie este imensă.

Potenţial imens există şi în construcţii şi amenajări, iar românii au sesizat că pot emigra şi deveni nu doar muncitori, ci şi angajatori de forţă de muncă autohtonă.

[pull_quote_center]Dacă vrei să fii văzut sau să-ţi promovezi compania, trebuie să fii la Londra. Este un hub internaţional grozav unde toate marile afaceri ale lumii se intersectează[/pull_quote_center] , crede şi Călin Humă, preşedinte al Indes Group şi CEO al Bridge2Romania, o platformă care îşi propune să faciliteze investiţiile britanice în România şi să pună în legătură companiile cu IMM-uri de pe piaţa locală.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

- Advertisement -
Sourcezf

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: