10.2 C
London
Thursday, December 23, 2021
10.2 C
London
Thursday, December 23, 2021

Londra, cea mai scumpă destinaţie de vacanţă

[quote_box_center]TripAdvisor, cel mai important site de turism din lume, a făcut publice rezultatele unui studiu pe baza cărora au fost desemnate cele mai scumpe, dar şi cele mai ieftine destinaţii pentru vacanţe de tip citybreak, anul acesta.[/quote_box_center]

Studiul a luat în calcul costurile medii pentru 48 de oraşe ale lumii, printre care o masă la restaurant pentru două persoane (cu vin şi două cocktailuri incluse), o călătorie cu taxiul dus-întors pe o distanţă de 6,5 km şi cazarea pentru o noapte la un hotel de patru stele.

- Advertisement -

[pull_quote_center]Astfel, s-a constatat că Europa rămâne în continuare cea mai scumpă zonă pentru turism, ţinând cont de faptul că topul celor mai scumpe destinaţii e dominat de oraşe europene.[/pull_quote_center]

Conform TripAdvisor, Londra ocupă prima poziţie în clasamentul celor mai scumpe oraşe pentru city-break, cu un cost total al unei vizite de circa 400 de euro, iar Paris se situează pe locul secund (382 de euro). Locul al treilea este ocupat de New York (376 de euro).

La polul opus, primul oraş din topul celor mai accesibile destinaţii city-break este Hanoi (115 euro), în Vietnam, pentru ca în clasament să se regăsească şi Sofia (141 de euro), şi Budapesta (150 de euro). Bucureştiul nu a fost luat în calcul în realizarea acestui studiu.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: