13 C
London
Saturday, January 29, 2022
13 C
London
Saturday, January 29, 2022

În Londra ar putea fi instalate detectoare de radiaţii

În Londra ar putea fi instalate detectoare de radiaţii pentru a proteja capitala britanică de posibilele atacuri cu bombă, anunţă „The Independent“.

Tehnologia ce detectează radiaţiile ce ar putea fi instalată în Londra poate fi folosită şi la identificarea pachetelor suspecte, totul pentru intensificarea securităţii capitalei europene. Propunerea pentru aceşti detectori de radiaţii a fost inspirată de „chestiile extraordinare“ ce protejează New Yorkul, a explicat Boris Johnson, primarul Londrei.

- Advertisement -

Primarul Londrei a vizitat oraşul american, iar comisarul poliţiei Bill Bratton i-a prezentat tehnologia folosită pentru detectarea radiaţiilor, în cadrul căreia se folosesc 8.000 de camere de supraveghere şi un sistem de recunoaştere al plăcuţelor de înmatriculare ale automobilelor.

Dispozitive Geiger sunt peste tot în clădirile newyorkeze, asupra poliţiştilor, dar instalate şi în elicoptere. [pull_quote_center]Detectează automat locul unde a fost lăsată o geantă suspectă, bazându-se pe aceeaşi tehnologie folosită în supermarketuri, care te anunţă dacă un pachet suspect a fost lăsat în zona de depozitare. Funcţionează foarte bine aici şi cred că ar trebui să luăm în considerare această tehnologie şi pentru Londra[/pull_quote_center] , spune Boris Johnson citat de „The Independent“.

El a precizat că va discuta cu şeful poliţiei londoneze, Sir Bernard Hogan-Howe, pentru a estima nevoia unei asemenea decizii. „Ce trebuie să facem este să înţelegem mai bine riscul şi să estimăm dacă investiţia este necesară“, adaugă primarul.

Vizita primarului Londrei în  New York vine pe fondul luptei ambelor oraşe cu noul val de furturi ale telefoanelor mobile. Johnson şi comisarul newyorkez sunt figuri proeminente ale unei coaliţii internaţionale – Iniţiativa de securizare a smartphone-urilor.

În Londra, numărul furturilor de smartphone-uri a scăzut cu peste 40% în 2014. În New York, poliţia a înregistrat o scădere de 16% în furtul de telefoane mobile şi de 25% în ceea ce priveşte furtul de iPhone-uri.

[pull_quote_center]Suntem în relaţii foarte apropiate cu colegii noştri de la Poliţia Metropolitană din Londra. Crima şi terorismul ignoră, deseori, graniţele şi jurisdicţiile. Combaterea acestor probleme comune solicită colaborarea dintre forţele de securitate de la nivel global. Departamentul de Poliţie din New York a stabilit legături strânse cu partenerii londonezi privind iniţiativele de strategie, de securitate şi tehnologice privind ameninţările cu care se confruntă amândouă oraşele[/pull_quote_center] a declarat şi comisarul de Poliţie Bratton.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

- Advertisement -
Sourceadevarul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: