10 C
London
Saturday, November 20, 2021
10 C
London
Saturday, November 20, 2021

Londra ar putea deveni Atlantida Marii Britanii, pierzandu-se in apa

Un urbanist britanic avertizeaza ca Londra ar putea deveni Atlantida Marii Britanii, pierzandu-se in apa in urma disparitiei ghetarilor.

Jeffrey Linn a intocmit mai multe modele folosind estimarile facute de US Geological Survey, aratand ca ar putea scapa doar portiuni din capitala britanica. Conform Daily Mail, e vorba despre Hampstead Heath, Shooter’s Hill si parti din Crystal Palace.

Acesta lucreaza cu Universitatea din Leeds, pentru a incerca sa determine felul in care va arata Marea Britanie peste 200 de ani, daca nu se vor lua masuri pentru a micsora emisiile de carbon.

Fenomenul care ar putea face din Londra noua Atlantida

- Advertisement -

Conform statisticilor, temperatura a crescut cu circa un grad Celsius in 100 de ani. Daca acest trend se va pastra, iar emisiile de gaze cu efect de sera vor fi in continuare mari, multi dintre actualii ghetari se vor topi.

Marele Canion de sub Antarctica, vinovat de topirea ghetarilor

La viteza actuala de topire, cei mai multi ghetari din Glacier National Park, in Montana, vor disparea pana la mijlocul secolului viitor.

Iar in Islanda, ghetarii vor pierde circa 40% din masa pana in 2100, disparand complet pana in 2200. O topire completa a ghetii din Antarctica si Groenlanda va duce la o crestere a nivelului apei cu 80 de metri.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcenoi

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: