15.4 C
London
Saturday, July 2, 2022
15.4 C
London
Saturday, July 2, 2022

Londra amână până în 2022 intrarea deplină în vigoare a controalelor unor mărfuri provenind din UE

Cu scopul de a le permite întreprinderilor să se adapteze constrângerilor rezultate în urma ieşirii regatului din Uniune, Guvernul a ales o implementare treptată a controalelor.

Potrivit acestui nou calendar, decalat, controale cu privire la animale vii, plante care prezintă un rsc sanitar slab şi produse vegetale urmează să intre în vigoare abia la 1 martie 2022.

- Advertisement -

Noul calendar le ”permite întreprinderilor să beneficieze de mai mult timp pentru a se pregăti de schimbări la frontieră”, subliniază într-un comunicat Guvernul lui Johnson.

Acest lucru reduce totodată ”perturbări, în contextul în care economia se redeschide treptat, iar Guvernul recunoaşte amploarea şi importanţa provocărilor cu care s-au confruntat întreprinderile în a se adapta la noile exigenţe, înfruntând totodată impactul covid-19”.

Volumul mărfurilor care circulă înre regat şi Uniune – aflat în cădere liberă după ieşirea din piaţa unică şi Uniunea Vamală – a atins un nivel ”normal” în februarie, anunţă Guvernul.

Spre deosebire de controalele mărfurilor care intră în Irlanda de Nord din Marea Britanie, pe care Londra a hotărât în mod unilateral să le amâne – provocând o nemulţumire puternică a europenilor, care pregătesc represalii judiciare -, controalele importurilor pe teritoriul britanic sunt exclusiv de resortul Londrei.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: