7 C
London
Wednesday, March 30, 2022
7 C
London
Wednesday, March 30, 2022

Londra, acum accesibilă de pe Aeroportul internațional Sibiu

[quote_box_center]Londra este, începând de sâmbătă, noua destinație accesibilă celor ce vor să călătorească spre sau dinspre capitala britanică de pe Aeroportul internațional Sibiu[/quote_box_center]

O cursă operată de Wizz Air a aterizat oficial la Sibiu sosind de pe Aeroportul londonez Luton pentru prima dată, sâmbătă seara, având 162 de pasageri la bord și 152 de pasageri așteptând să plece către Londra.

- Advertisement -

“[pull_quote_center]Cred că după procesul de modernizare, la solicitarea sibienilor trebuia să facem acest lucru. Am obținut, în primul pas, ajutorul de stat pentru noi opt trasee. Astăzi este primul din cele opt trasee noi pe care se va opera suplimentar pe aeroportul Sibiu. Noi considerăm că acest prim pas, cu compania Wizz Air către Londra este un pas important. (…) Urmează, spunem noi, trasee spre Franța, Spania, Italia și nordul Germaniei. Noi am încheiat cu Consiliul de administrație și cu conducerea operativă un grafic de dezvoltare a acestor curse. Sunt prevăzute două curse pe semestru[/pull_quote_center]”, a declarat într-o conferință de presă susținută după aterizarea avionului sosit de la Londra, Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Oficialul a adăugat că prin aceste curse aeroportul din Sibiu devine unul de interes regional pentru călători din sudul Transilvaniei și nordul Olteniei.

În același context, Ioan Gârdea, directorul general al Aeroportului din Sibiu, a subliniat că prin investiții de circa două milioane de euro realizate în ultima perioadă în aparatură pentru creșterea securității zborurilor, aeroportul este deja la standardele impuse de accesul în spațiul Schengen.

Cursele Sibiu-Londra vor avea loc în fiecare marți, joi și sâmbătă, cu plecare la ora 22.20 din Sibiu în perioada 14 iunie — 16 septembrie și ora 19.05 în perioada 17 septembrie — 25 octombrie, respectiv ora 16.55 și ora 15.40 în aceleași perioade de la Luton Londra.

Prețul unui zbor pornește de la 129 de lei cu toate taxele incluse și un bagaj de mici dimensiuni.

[quote_box_center]În prezent, Sibiul este legat aerian cu Londra, Viena, Munchen, Stuttgart, Antalya şi Rodos. Zilnic se zboară de la Sibiu spre Viena (Austria) cu Austrian Airlines şi spre Munchen (Germania) cu Lufthansa. Sibiu – Munchen este singura cursă operată de două companii aeriene, aici concurenţa fiind între Lufthansa şi Tarom, care are şase zboruri săptămânale. De trei ori pe săptămână, de la Sibiu se poate ajunge la Londra Luton (Anglia) cu Wizz Air şi la Stuttgart (Germania) cu Blue Air. AIS mai are zboruri charter ale Air Bucharest către Antalya (Turcia) şi Rodos (Grecia).[/quote_box_center]

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: