14.1 C
London
Thursday, November 11, 2021
14.1 C
London
Thursday, November 11, 2021

Locuri pe care trebuie sa le vizitezi in Scotia

Castelele istorice, peisajele de vis, tradiționalele jocuri Highlands, lacurile superbe și legendele incredibile fac din Scoția un loc ideal pentru aventuri de orice fel.

Și pentru că nu vrem să ratezi cele mai interesante colțuri din acest tărâm de vis, noi îți prezentăm locurile care trebuie neapărat explorate odată ajuns în acest colț al Europei.

Edinburgh

anunturiuk.com Edinburgh

- Advertisement -

Orice călătorie în Scoția ar trebui să înceapă în capitală – Edinburgh. Acest oraș nu este doar centrul cultural al Scoției, ci și una dintre cele mai frumoase capitale europene. Deși nu se află prea des pe lista celor mai populare orașe de pe bătrânul continent, Edinburgh are o mulțime de lucruri interesante pentru orice turist – castele desprinse din povești, localnici prietenoși și peisaje superbe.

Explorează Highlands

anunturiuk.com Highlands

Dacă vrei să te asiguri că nu ratezi nimic din această regiune extraordinară, poți angaja un ghid care să te ducă prin cele mai interesante locații. Astfel, vei putea afla legendele locului cu uriași și zâne, vei putea lua feribotul până în insulele din regiune, vei putea să te plimbi cu barca pe Loch Ness în căutarea faimosului monstru și vei vedea mai multe castele decât într-un episod din Urzeala Tronurilor.

Trenul cu aburi „The Jacobite”

anunturiuk.com The-Jacobite

Nu rata Expresul Hogwarts! Fanii Harry Potter vor fi încântați să afle că într-adevăr pot lua trenul expres spre Hogwarts. Deși miticul castel din seria lui J. K. Rowlings nu există în realitate, călătoria cu acest tren pare a fi desprinsă din aventurile faimosului vrăjitor (din moment ce acest tren a fost folosit în filmările tuturor celor opt filme din această serie). Trenul denumit și „The Jacobite” parcurge o distanță de 66 kilometri între Fort William și Mallaig, trecând printre cele mai frumoase peisaje din Scoția.

Mallaig

anunturiuk.com Mallaig

După o călătorie desprinsă din povești cu „The Jacobite”, trebuie să petreci măcar câteva ore în orășelul-port Mallaig. Deși majoritatea turiștilor ajung în această localitate doar pentru a lua feribotul spre superba insulă Skye, Mallaig are și ea o mulțime de locuri frumoase pentru turiști, inclusiv portul unde au fost filmate scene pentru Harry Potter.

Insula Skye

anunturiuk.com Mallaig Skye

Scoția se laudă cu o mulțime de insule frumoase, o parte dintre ele fiind nelocuite, dar niciuna nu se compară cu Insula Skye. Dacă ai ocazia de a vizita coasta vestică a Scoției, o excursie cu feribotul până pe această insulă este absolut necesară. Chiar și drumul până acolo este superb și plin de peisaje minunate. Insula în sine abundă în specii de animale și păsări, fiind un loc excelent pentru plimbări în mijlocul naturii. Formațiunile geologice neobișnuite fac această insulă să pară, mai de grabă, un tărâm desprins din filmele SF.

Satele de la malul mării

anunturiuk.com Satele-de-la-malul-mării

În niciun tur prin Highlands nu ar trebui să lipsească măcar câteva opriri prin fermecătoarele sate de la malul mării. Aceste locații sunt perfecte pentru cazare, datorită numărului mare de pensiuni care îți vor oferi meniuri delicioase din bucătăria tradițională, dar și posibilitatea unui somn liniștit. Mai mult, în aceste localități fermecătoare vei avea ocazia de a interacționa cu localnicii și de a afla de la aceștia mai multe despre istoria și legendele din zonă.

Castelul Eilean Donan

anunturiuk.com Eilean-Donan

Unul dintre cele mai populare castele scoțiene este Eilean Donan. Deși și interiorul este frumos, castelul, aflat pe malul unui golf, trebuie neapărat admirat de la distanță. Clădirea, ce datează din secolul al XIII-lea, fiind ridicată de către clanurile Mackenzie și Macrae, domină întreaga insulă cu același nume. Pregătește-ți aparatul de fotografiat, pentru că vei avea parte de o mulțime de peisaje incredibile de fotografiat.

Loch Ness

anunturiuk.com Loch-Ness

Este imposibil să vizitezi Scoția și să nu vezi și Loch Ness cu faimosul său monstru. Deși majoritatea localnicilor spun că Nessie este doar un mit, nu ar trebui să te descurajeze. Închiriază o barcă și pornește în căutarea creaturii mitice.

Golful Lunan

anunturiuk.com Lunan

Plajele cu nisip albe de pe coasta de vest ale Scoției sunt renumite, dar Golful Lunan este un loc mai puțin cunoscut de pe coasta Angus, în estul regiunii. Aici vei descoperi plaje superbe cu nisip în diferite nuanțe de roz. Plaja de 3 kilometri se află la poalele Castelului Roșu, o fortăreață aproape complet dărâmată ce datează din secolul al XII-lea.

Peștera lui Fingal

anunturiuk.com Fingal

Această peșteră marină, aflată pe insula nelocuită Staffa, este formată din colonade hexagonale ce creează un peisaj desprins din filmele SF. Insula poate fi accesată cu un mic vapor de pe insula Mull, în vestul Scoției. Legenda spune că Felix Mendelssohn, faimosul compozitor, a compus o operă imediat după ce a vizitat peștera în 1829 și a fost inspirat de ecourile sale misterioase.

- Advertisement -
Sourcecaon

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: