18.4 C
London
Monday, June 27, 2022
18.4 C
London
Monday, June 27, 2022

Lloyd’s of London, a anuntat ca isi deschide birou la Bruxelles

Viitoarea relatie pe care Londra o va negocia cu Bruxellesul este o preocupare constanta a companiilor si bancilor din Regat, care au cerut guvernului sa le prioritizeze interesele in discutiile cu UE.

Lloyd’s of London a anuntat, imediat dupa ce Theresa May a declansat oficial Brexitul, ca pana la sfarsitul anului 2019 va avea un birou functional in Bruxelles, care sa-i permita sa-si desfasoare activitatea in tarile membre ale Uniunii Europene.

Decizia Marii Britanii de a parasi UE va influenta cu certitudine afacerile noastre din Europa. Sa gasim solutia cea mai buna a fost prioritatea noastra in ultimele noua luni”, a delcarat John Nelson, presedintele grupului de asigurari.

Sectorul financiar britanic vrea un sistem de recunoastere reciproca a reglementarilor, pentru a pastra clientii din UE

Sectorul financiar britanic lucreaza la propuneri care sa ii permita pastrarea clientilor din UE dupa Brexit, chiar daca firmele infiinteaza noi operatiuni in Europa pentru a putea pastra accesul pe piata unica, relateaza Reuters, preluata de News.ro.

- Advertisement -

Experti in reglementari si industria bancara care lucreaza pentru City of London si organizatia de lobby TheCityUK isi bazeaza ideile pe un sistem de recunoastere reciproca. In cadrul acestuia, UE si Marea Britanie si-ar ar accepta fiecare firmele provenite de pe cealalta piata pentru ca sistemele lor de reglementare aplica standarde similare.

Un astfel de sistem ar putea limita plecarea companiilor si locurilor de munca din centrul financiar al Londrei, cel mai mare din Europa, in tari din UE.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: